Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weeralarm, code rood afgekondigd

Toegevoegd: 28-10-2013, 07.01 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De weerswaarschuwing van het KNMI is nog een klasse verhoogd. Voor Zeeland geldt nu code rood. Er is een weeralarm afgekondigd.
 
Het weerbureau geeft een weeralarm af als de weerssituatie gevaar dreigt op te leveren en aanleiding kan geven tot grote overlast of ontwrichting van de samenleving. De reden van het nu afgekondigde alarm zijn de zware tot zeer zware windstoten waarmee met name de kustprovincies te maken hebben.


Vanaf 08.00 uur tot en met de eerste helft van de middag komen er in het westen, midden en noorden van het land zeer zware windstoten voor van 100 tot 120 kilometer per uur. In het noordwestelijk kustgebied zelfs tot ruim 130 kilometer per uur. Elders in het land zijn zware windstoten mogelijk van 75 tot 100 kilometer per uur. In de loop van de middag neemt de wind vanuit het zuiden sterk in kracht af.

Verkeer
Volgens de verkeersdienst van de ANWB zullen de zware windstoten met name in het westen en noordwesten van het land verkeersoverlast veroorzaken. Niet alleen verloopt de ochtendspits daardoor veel drukker dan normaal, ook zullen fietsers en bromfietsers veel last hebben van de harde wind.

Voor alle verkeersdeelnemers is het lastig het stuur recht te houden maar ook afgebroken takken, afgevallen lading en andere rondvliegende troep is hinderlijk voor het verkeer. Door het onstuimige weer verwacht de ANWB maandag meer en langere files.

Kijken of en waar de brandweer al stormmeldingen heeft gehad? Klik hier. Bekijk hier de buienradar en het uitgebreide weerbericht.

Zie ook:
- KNMI: Extreem weer op komst (27-10-2013)
Boom omgewaaid in Vlissingen (27-10-2013)
Waarschuwing voor windstoten (27-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (28-10-2013 om 10:56)
Wat een onzin, we halen de 10 nog niet eens. rode rood? hoe moet het dan wel niet bij onweer/hagel/windkracht 12?
Sven (28-10-2013 om 08:55)
Wat voor code is een orkaan dan? Wat een onzin allemaal voor windkracht 7 á 8, zó extreem is dat toch niet? Watjes overal, men kan nergens meer tegen en is niets meer gewend! Een waarschuwing is prima maar dit wordt zó sterk overdreven dat het gewoon belachelijk is.
Cookie-instellingen beheren