Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 157 km

Waterschappen in staat van paraatheid

Toegevoegd: 10-02-2009, 13.08 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Dinsdagmiddag wordt in Vlissingen een waterstand verwacht van 3,50 meter. De beide Zeeuwse waterschappen staan daarom paraat.


Rond 14.03 uur wordt een stand verwacht van 3,50 meter boven NAP. Deze waterstand ligt 20 centimeter boven het waarschuwingspeil van 3,30 meter boven NAP. Daarnaast wordt windkracht 8 voorspeld vanuit het noordwesten.

Beide Zeeuwse waterschappen hebben daarom de staat van paraatheid ingesteld. Dat is fase 1 uit het draaiboek voor het stormseizoen. Deze fase bestaat uit het instellen van operationele teams die op de hoofdkantoren in Middelburg en Terneuzen de ontwikkelingen volgen.

Actieteams in de regio zijn op de hoogte gesteld en staan paraat. In deze fase is geen sprake van directe dijkbewaking. Deze fase van paraatheid geldt voor de Westerschelde en de Noordzeekust. De Oosterscheldekering wordt bemand door Rijkswaterstaat. Verwacht wordt dat deze niet gesloten hoeft te worden.

Uit veiligheidsoverwegingen worden de coupures bij Vlissingen gesloten. De Panoramaweg bij Breskens en de havenweg bij Walsoorden worden afgesloten. Morgenochtend gaan medewerkers van de waterschappen met laag water de kust en dijken inspecteren. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (10-2-2009 om 17:32)
Doen ze eens wat voor hun geld. De belasting verhogen ze wel, maar de dijken minimaal
A J Luteyn (10-2-2009 om 15:29)
Indergelijke situaties reageren de kleine waterschappen altijd zeer adequaat. Het eventueel gedwongen gefuseerde waterschap Zeeland is dan te groot om snel te reageren.Te veel schijven ed Dat is mijn gedacht
Cookie-instellingen beheren