Weerbericht:
Eerst regen. Woensdag perioden met zon, kans op een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Nieuwsdossiers » Uitbraak Coronavirus COVID-19

Op deze pagina treft u de artikelen in ons nieuwsdossier 'Dossier: Uitbraak Coronavirus COVID-19'.

GGD: Zeeland lijkt over corona-piek heen te zijn

24-04-20 | GGD: Zeeland lijkt over corona-piek heen te zijn

MIDDELBURG - Zeeland lijkt over de eerste coronapiek heen te zijn maar we moeten voorlopig nog rekening houden met een golfbeweging in het aantal zieken. Dat zegt Joke Gaemers, Directeur Publieke Gezondheid van de GGD Zeeland.

Lees verder (5 reacties) »
Maatregelen toerisme Zeeland versoepeld

24-04-20 | Maatregelen toerisme Zeeland versoepeld

MIDDELBURG - De maatregelen rondom het toerisme in Zeeland worden vanaf binnenkort ten dele versoepeld. Vanaf wanneer dat precies gaat gebeuren, wordt komende week duidelijk maar gemikt wordt op 1mei. Dat heeft voorzitter Jan Lonink van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zojuist bekendgemaakt. Volgens Lonink gaat het om een weloverwogen stap.

Lees verder (12 reacties) »
Vlissingse Boulevards in de weekeinden dicht

24-04-20 | Vlissingse Boulevards in de weekeinden dicht

VLISSINGEN - Tot en met 19 mei gaan de Vlissingse boulevards elke vrijdag, zaterdag en zondag dicht voor gemotoriseerd verkeer. De afgelopen tijd werden de boulevards al meermaals afgesloten omdat het er te druk werd en omdat mensen zich tijdens hun 'rondje Boule' niet aan de (verkeers)regels hielden.

Lees verder (6 reacties) »
Adrz Goes neemt corona-teststraat in gebruik

23-04-20 | Adrz Goes neemt corona-teststraat in gebruik

GOES - Deze week heeft het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes in samenwerking met de GGD Zeeland de COVID-testpoli in gebruik genomen. Vanuit de auto kunnen mensen worden getest op een eventuele coronabesmetting.

Lees verder (1 reactie) »
Zendmast Zwanenburgseweg Vlissingen in brand gestoken

23-04-20 | Zendmast Zwanenburgseweg Vlissingen in brand gestoken

VLISSINGEN - Een zendmast aan de Zwanenburgseweg in Vlissingen is afgelopen nacht het doelwit van brandstichting geweest. In de afgelopen weken stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De politie is op zoek naar getuigen.

Lees verder (10 reacties) »
Drie nieuwe corona-sterfgevallen in Zeeland

22-04-20 | Drie nieuwe corona-sterfgevallen in Zeeland

MIDDELBURG - Sinds de update van gisteren zijn er drie nieuwe sterfgevallen gemeld van Zeeuwen die besmet waren met het coronavirus COVID-19. Het totaal aantal Zeeuwse bevestigde coronadoden staat nu op 48, zo blijkt uit cijfers van het RIVM.

Lees verder (0 reacties) »
Nieuwe regels voor erehagen en corona-acties

22-04-20 | Nieuwe regels voor erehagen en corona-acties

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft nieuwe richtlijnen opgesteld voor erehagen bij uitvaarten en voor troost- en bemoedigingsacties vanwege het coronavirus. Volgens de VRZ is sprake van een versoepeling van de noodverordening die begin april werd vastgesteld.

Lees verder (2 reacties) »
VRZ onderzoekt versoepeling maatregelen toerisme

21-04-20 | VRZ onderzoekt versoepeling maatregelen toerisme

MIDDELBURG - Alhoewel de Zeeuwse zorg nog altijd zwaar wordt belast, gaat de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) deze week toch kijken óf versoepeling van het verbod op recreatief nachtverblijf in Zeeland mogelijk is en zo ja, per wanneer. Vrijdag wordt een besluit verwacht, zo meldt de VRZ vanavond.

Lees verder (36 reacties) »
Basisscholen vanaf 11 mei weer deels open

21-04-20 | Basisscholen vanaf 11 mei weer deels open

MIDDELBURG - De basisscholen, de kinderopvang en het speciaal onderwijs (in de basisschoolleeftijd) mogen na de meivakantie weer open. Het voortgezet onderwijs kan vermoedelijk vanaf 1 juni weer open. Het uitoefenen van contactberoepen blijft verboden en ook de horeca blijft nog dicht. Evenementen worden tot 1 september verboden. Dat heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt in een persconferentie.

Lees verder (8 reacties) »
Parkeerplaatsen Grevelingendam per direct gesloten

21-04-20 | Parkeerplaatsen Grevelingendam per direct gesloten

BRUINISSE - De parkeerplaatsen nabij de Grevelingendam worden per direct afgesloten. Dat heeft de gemeente Schouwen-Duiveland zojuist laten weten.

Lees verder (9 reacties) »
Adrz: Dit weekend 3 coronapatiënten overleden

20-04-20 | Adrz: Dit weekend 3 coronapatiënten overleden

MIDDELBURG - In het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes zijn dit weekend 3 corona patiënten overleden. Dat heeft het Adrz vanmiddag laten weten.

Lees verder (8 reacties) »
Groot aantal coronaboetes in Oosterschelderegio

19-04-20 | Groot aantal coronaboetes in Oosterschelderegio

GOES - De politie heeft zaterdagavond en vannacht in de Oosterschelderegio een groot aantal boetes uitgedeeld voor het overtreden van de coronaregels.

Lees verder (30 reacties) »
Boulevards opnieuw dicht vanwege drukte

18-04-20 | Boulevards opnieuw dicht vanwege drukte

VLISSINGEN - De Boulevards in Vlissingen zijn opnieuw afgesloten voor gemotoriseerd verkeer omdat het er te druk werd. Voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), Jan Lonink, heeft het verbod ingesteld. De Boulevards werden eerder ook al gesloten.

Lees verder (20 reacties) »
GGD onderzoekt gedrag rond coronavirus

18-04-20 | GGD onderzoekt gedrag rond coronavirus

GOES - De GGD Zeeland onderzoekt in opdracht van het RIVM en de GGD GHOR of mensen zich houden aan de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook wordt onderzocht hoe mensen dit ervaren. Deelname is voor iedereen online mogelijk.

Lees verder (5 reacties) »
Politie stuit op illegale nachtrecreatie na tip stroperij

18-04-20 | Politie stuit op illegale nachtrecreatie na tip stroperij

COLIJNSPLAAT - Na een melding van mogelijke stroperij is de politie vannacht in een natuurgebied tussen Wissenkerke en Colijnsplaat op illegale nachtrecreatie gestuit.

Lees verder (0 reacties) »