Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Beginnen met handelen op de beurs: zo doe je dat

Toegevoegd: 15-11-2022, 11:20 uur
Als je wil gaan beginnen met handelen op de beurs, maar dit nooit eerder hebt gedaan, is dit in het begin natuurlijk nogal lastig. Er zijn een aantal dingen die je eerst moet weten en begrijpen, voordat je kunt beginnen. In dit artikel vertellen we je alles dat je moet weten om een goede start te kunnen maken als handelaar op de beurs!

Je hebt een broker nodig

Wil je als particulier gaan handelen op de beurs, dan heb je een broker nodig. Je kunt als particulier namelijk nooit rechtstreeks op de beurs terecht, aangezien beurzen alleen werken met professionele partijen die een vergunning hebben om op de beurs te mogen handelen. Je kunt een bank dit voor je laten doen, maar je kunt ook kiezen voor een online broker. Ga je voor die laatste optie, dan is het verstandig om goed onderzoek te doen naar de brokers waar je uit kunt kiezen. Zoek bijvoorbeeld naar de beste brokers van Nederland. Je zult dan zeker handige overzichten tegenkomen van brokers waar je uit kunt kiezen en welke services zij allemaal aanbieden.

Zorg voor een goed plan
Ga je starten met handelen op de beurs, zorg dan dat je van tevoren een goed plan maakt. Het is lastig om succesvol te beleggen, veel mensen zijn ook bang voor het risico dat de beurs met zich meebrengt. Door een goed plan te maken kun je een mislukking op de beurs voorkomen. Maak een goed beleggingsplan waarin je duidelijk je doel, de termijn, de inleg en het risico vastlegt. Zo heb je voor jezelf een duidelijk beeld wat je kunt verwachten en wat eventueel het risico zou kunnen zijn als het niet zo loopt als je hoopt.

Wil je zelf beleggen of uitbesteden?
Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen of je zelf wil gaan beleggen, of dat je het werk aan iemand wil uitbesteden. Voor een beginner is het uitbesteden van het beleggen het meest voordehand liggend. Mensen die al langer in het wereldje zitten weten precies waar ze op moeten letten en wanneer ze actie moeten ondernemen. Dit verhoogd de kans op slagen dus aanzienlijk. Je kunt het beleggen uitbesteden aan een vermogensbeheerder. Bij een online beheerder kun je vandaag de dag ook gewoon investeren met kleinere bedragen, wat het een stuk toegankelijker maakt voor beginners.

In welke producten ga je investeren of beleggen?
Heb je bepaald of je zelf gaat beleggen of het beleggen gaat uitbesteden? Dan moet je nog gaan kijken naar de producten waar je in wil investeren of beleggen. Je kunt gaan handelen in aandelen, fondsen, indextrackers en nog een hoop andere producten. Als je ervoor kiest om een vermogensbeheerder voor je te laten beleggen, heb je hier weinig omkijken naar. De beheerder zal deze keuze dan voor je maken. Maar ga je zelf beleggen, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het opstellen van een beleggingsportfolio. Het verstandigste is altijd om je beleggingen of investeringen zoveel mogelijk te spreiden, om het risico laag te houden.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren