Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 63 km

De leukste bezienswaardigheden van Zeeland

Toegevoegd: 07-02-2023, 10:23 uur
Zeeland is een provincie in Nederland bekend om zijn schitterende stranden, mooie duinen, historische steden en diverse watersportmogelijkheden. Niet alleen is Zeeland bij uitstek geschikt om een dagje naartoe te gaan, maar zien we ook dat er steeds meer mensen voor kiezen om een vakantie in eigen land door te brengen in dit prachtige stukje Nederland. Natuurlijk alleen om de prachtige stranden, maar ook om de tal van andere bezienswaardigheden die hier te zien zijn.

Ga je met een busje, waar je normaliter ook de pakketjes mee bezorgd? Sluit dan naar een koeriersverzekering ook een pechhulp voor onderweg module af. Mocht je dan pech krijgen, dan hoef je niet zelf voor vervangend vervoer te zorgen. Dus ben je voornemens om naar Zeeland toe te gaan, dan hebben wij een aantal te gekke tips voor je, die jij absoluut moet hebben gelezen voordat je vertrekt.

Deltapark Neeltje Jans
Iedereen weet natuurlijk wat Nederland en dan met name Zeeland is overkomen in 1953. Niet voor niets is daarom ook het wereldberoemde Deltapark Neeltje Jans aangelegd. Deltapark Neeltje Jans is een educatief park in Zeeland. Het is gelegen aan de Oosterschelde en is gewijd aan het verhaal van de Delta ‘Works’, een uniek ingenieurs project dat Nederland beschermt tegen het overstromingsgevaar van de Noordzee. Bezoekers kunnen hier onder andere het volgende verwachten:

 • Interactieve tentoonstellingen over de geschiedenis en techniek van de Delta Works.
 • Een storm simulator waarin bezoekers de kracht van de zee kunnen ervaren.
 • Rondleidingen door het park en een bezoek aan het Delta Expo Center.
 • Watersportmogelijkheden zoals zeilen, vissen en zwemmen.
 • Een bezoek aan de dolfijnenshow, waar bezoekers kunnen leren over mariene dieren en hun leefomgeving.

Deltapark Neeltje Jans is een populaire bezienswaardigheid in Zeeland, vooral voor gezinnen en groepen die geïnteresseerd zijn in techniek, waterbeheer en natuur. Het park is het hele jaar door geopend, maar de openingstijden kunnen variëren, dus controleer vooraf wel even hoe laat het geopend is, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan. Dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn.

Bezoek de hoofdstad ‘Middelburg’
Middelburg is een historische stad in Zeeland en natuurlijk ook tevens de hoofdstad. Het is bekend om zijn mooie monumenten, brede grachten, oude panden en rijke cultuur en geschiedenis. Ben je een dagje in Zeeland en ben je voornemens om ook naar Middelburg toe te gaan? Dan zijn dit enkele bezienswaardigheden die je absoluut moet hebben gezien:

 • Bezoek het Abdijcomplex, waaronder de Abdijkerk en het Abdijmuseum.
 • Wandel door de historische binnenstad en bekijk de monumenten, zoals het Stadhuis en het Vleeshuis.
 • Ga naar het Zeeuws Museum en leer meer over de geschiedenis en cultuur van Zeeland.
 • Maak een boottocht door de grachten van Middelburg en ontdek de stad vanaf het water.
 • Bezoek de vele winkels, restaurants en cafés in de stad en proef de lokale specialiteiten.
 • Breng een bezoek aan het Zeeuws Maritiem MuZEEum en ontdek de maritieme geschiedenis van Zeeland.

Onthoud dat veel activiteiten afhankelijk zijn van het weer en de tijd van het jaar, belangrijk is daarom dus ook om vooraf te kijken wat er wel of niet mogelijk is in de periode dat je in Zeeland verblijft. Nu zullen de zomermaanden doorgaans wat uitgebreider zijn qua activiteiten, dan dat dit in de wintermaanden het geval is. Logisch natuurlijk, aangezien ook het toerisme in deze maanden vele malen minder is, dan wanneer de zon volop schijnt. Ga je met de auto, zorg dan dat je je auto goed hebt verzekerd via Alpina. Mocht er dan iets zijn, dan hoef je niet bang te zijn dat je zelf voor de volledige kosten op zou moeten draaien.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren