Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Een lekker drankje met Bacardi limon in Zeeland

Toegevoegd: 16-11-2022, 17:02 uur
Wonen in Zeeland, wat moet dat een enorme opluchting zijn zeg. Het lekker rustig hebben, toch voldoende faciliteiten, een beetje ruim wonen, veel groen en natuurlijk dichtbij de zee. Lekkere mosselen en oesters, heerlijk vis, maar wat ontbreekt er nog? Wat maakt dat je echt een compleet plaatje hebt? Dat is natuurlijk een lekker drankje. Wij vertellen je in deze blog hoe je een lekker drankje in Zeeland in elkaar flanst. Want dat eten, dat laten we aan jou over. Dat drankje, daar vertellen we jou op onze beurt weer alles over. We vertellen je over de ingrediënten, de mix en vervolgens hoe je er het beste van geniet. Laten we maar snel een start maken met alle ingrediënten om je alvast een voorproefje te geven van al het lekkers dat op je staat te wachten!

Ingrediënten

De ingrediënten, zoals beloofd zouden we hier het allereerste mee beginnen. Dat gaan we dan ook zeker doen. Zoals je in de titel al hebt kunnen lezen, is het hoofdingrediënt en de basis voor dit overheerlijke drankje de Bacardi limon. Je kunt hiervoor prima een fles van 70cl gebruiken, maar meer mag natuurlijk ook altijd. We snappen dat je hier niet zo goed vanaf kunt blijven, dus geven je groot gelijk! Vervolgens koop je nog een flesje prik voor een goede bite van je drankje. Naar wens kun je nog een fruitig sapje toevoegen, zoals een cranberry sap of een sapje met rode vruchten. Vervolgens heb je nog een aantal goede blokjes ijs nodig of ijs steentjes als je het niet te waterig wil maken, en uiteraard een paar schijfjes citroen. We gaan hierbij uit van ingrediënten voor een drankje of vier.

Mix it
Dan gaan we naar het echte werk; het mixen. Als je eenmaal alle ingrediënten in huis hebt gehaald, het liefst een vers citroentje hebt weten te scoren, dan kunnen we beginnen. Het is handig als je een echte cocktail shakebeker in huis hebt, maar dat is niet vereist. In een glas van 200ml (dat zijn de meeste glazen) schenk je een laagje Bacardi limon tot ongeveer ⅙  van het glas. Dit eenmaal gedaan, is het tijd voor het prikwater. Wat je dan voor prikwater gebruikt, maakt niet zoveel uit (al raden we San Pellegrino aan). Hiermee schenk je nog ongeveer ¼  van het glas bij. Vervolgens nog een klein beetje fruitsap naar wens, dit moet uiteraard niet overheersen, en dan is het tijd voor de shake. Kun je dit niet doen, dan is het roeren geblazen. Eenmaal goed gemixt, dan voeg je een stuk of drie ijsklontjes toe en kun je een schijfje citroen over het glas doen of in het glas doen.

Genieten
Nu is het dan eindelijk genieten geblazen, al wat dit niet zo heel veel werk en mag je niet klagen. Dat genieten, dat doe je het liefste op een warme zomermiddag, al ben je hier helemaal vrij aan. In het zonnetje met wat oesters, daar gaat onze voorkeur naar uit. Is dit niet mogelijk of ben je hier toch niet zo’n fan van, dan volstaat een borrelplankje in de woonkamer natuurlijk ook!


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren