Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Eenvoudig de kerstverlichting buiten ophangen met deze vijf tips

Toegevoegd: 16-11-2022, 17:00 uur
Er is niets leuker dan ’s avonds in het donker door verlichte straten te rijden. Iedereen wordt gelukkig van al die lichtjes buiten. Wil je je eigen tuin in december ook omtoveren in kerstsferen dan is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Lees hier hoe je eenvoudig en veilig de kerstverlichting buiten ophangt zonder stress.

Tip 1: Bereid je goed voor

De uitspraak een goede voorbereiding is het halve werk is niet zomaar. Zoek alles bij elkaar wat je nodig hebt om kerstverlichting op te hangen. Denk aan een boormachine, kabelverbinders, verlengsnoeren, voedingskabels, ladder, kerstverlichting, pluggen en schroefogen. Bepaal van te voren hoeveel materiaal je nodig hebt. Meet bijvoorbeeld uit hoeveel snoer je nodig hebt.

Tip 2: Bepaal het stroompunt
Kan je een stopcontact in de schuur of in de tuin gebruiken? Dat is perfect. Let erop dat het stopcontact waterdicht is. Koop eventueel een stekkerdoos die je buiten kan gebruiken. Heb je geen stroompunt buiten of in de schuur dan bestaat er kerstverlichting op batterijen voor buiten. Het nadeel hiervan is dat de lichtjes minder fel branden. Eigenlijk is dat niet wat je zoekt. Het is beter om voor stroom te zorgen buiten. Telkens de batterijen vervangen is waardeloos.

Tip 3: Koop verlichting die geschikt is voor buiten
Buitenverlichting moet tegen alle weertypes kunnen. Je kan niet de lampjes die je binnen gebruikt voor je kerstboom ook buiten ophangen. Let erop als je nieuwe lampjes koopt of ze geschikt zijn voor buiten. Dit kan je lezen op de verpakking. Lichtjes voor buiten zijn beter geïsoleerd dan kerstlampjes voor binnen. Hierdoor kan er geen vocht bijkomen en zijn de lampjes bestand tegen vorst en harde wind. Het geeft je zelf ook een comfortabel gevoel wanneer je weet dat je niet bang hoeft te zijn dat je lampjes het snel begeven. Zo kan je met slecht weer rustig binnen zitten.

Tip 4: Kies altijd koppelbare kerstverlichting
Met koppelbare kerstverlichting kan je de snoeren erg lang maken waardoor je je hele huis rond kan gaan met de kerstverlichting. Je kan meerdere strengen van lampjes aan elkaar koppelen, ook ideaal om een boom, object of een plant mee te verlichten. Het koppelen van de snoeren is eenvoudig en je hebt slechts een stekker nodig voor koppelbare kerstverlichting ideaal.

Tip 5: Gebruik een tijdschakelaar of dimmer
Het heeft geen zin om overdag en ’s nachts de lichtjes de hele tijd te laten branden. Je hoeft ze pas aan te zetten als het begint te schemeren en als iedereen gaat slapen kan de verlichting uit. Het is verstandig om de lichtjes te koppelen aan een tijdschakelaar. Of gebruik een dimmer. Dat scheelt in verbruik. Niet alle verlichting is geschikt voor een dimmer, let daarop bij de aankoop.

Maak het jezelf nog gemakkelijker met een schemerschakelaar
Zet achterin je tuin een schemerschakelaar. Deze meet de intensiteit van het licht. Bij een bepaalde intensiteit gaat de kerstverlichting vanzelf aan of juist aan. Wordt het donker dan gaat hij aan, wordt het licht dan gaat hij weer uit. Je kan eveneens instellen hoeveel uren hij achter elkaar brandt, zodat de kerstverlichting niet de hele nacht aan hoeft.

Nu je weet hoe je de kerstverlichting buiten ophangt is het tijd om nog een aantal ideeën te delen. Hierbij een aantal suggesties voor kerstverlichting buiten.

IJspegelverlichting
Wanneer je graag de gevel van je huis wil verlichten kan je hiervoor koppelbare kerstverlichting of clusterverlichting gebruiken. Sommige mensen vinden dit wat saai en hebben liever een speelser effect. Herken je dat gevoel? Koop dan ijspegelverlichting. Deze verlichting bestaat uit verschillende lengtes en meerdere snoeren. Wanneer je dit aan je dakrand bevestigd lijkt het net alsof er allemaal ijsspegels hangen. Dat geeft een heel mooi effect. Je krijgt er echt een winter wonderland gevoel van. Overigens kan je dit soort verlichting ook in een boom hangen.

Kerstfiguren
Verlichte kerstfiguren mogen niet ontbreken wanneer je flink uit wilt pakken. Voorbeelden hiervan zijn een sneeuwvlok, mooie verlichte kerstbal of een grote kerstster. Het voordeel van kerstfiguren is dat je ze overal op kan hangen. Ze zijn geschikt voor overspanningen, ramen of bomen. Wanneer je meerdere kerstfiguren ophangt maak je er een wonderlijk schouwspel van zodra het donker wordt.

Verlichte kerstboom
De klassieker is natuurlijk de verlichte kerstboom in de tuin. Heb je geen geschikte boom in je tuin dan kan je een tegenwoordig ook een kant en klare verlichte kerstboom kopen. Eenmaal een vlaggenmast kerstverlichting in gebruik en je wilt nooit meer anders. Vlaggenmast kerstbomen van Fairybell zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hoeveel lampjes en bestaan volledig uit LED-lampjes. Ze zijn bestand tegen alle weertypes en eenvoudig te plaatsen en uit elkaar te halen. Een aanrader, met zo’n boom ben je helemaal klaar voor de feestdagen.

Muurkerstboom
Heb je niet zoveel ruimte en wil je toch het ultieme kerstgevoel? Dan is de Fairybell muurkerstboom een optie. Deze boom is in verschillende maten verkrijgbaar, je kan er zelfs de gehele voorgevel van jouw huis mee laten schitteren. Muurkerstbomen zijn voorzien van energiezuinige warm witte LED verlichting van hoogwaardige kwaliteit. Je kan er jaren mee vooruit en ook deze constructie is tegen alle weertypes bestand. Kies voor een subtiele muurkerstboom van 200 of 400 centimeter of pak groot uit met een muurkerstboom van 600 of 800 centimeter hoog. De muurkerstboom staat eveneens prachtig tegen een hek, schutting of schuur.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren