Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 154 km

Eetkamerstoelen: dit zijn de mooiste kleur combinaties

Toegevoegd: 16-09-2022, 09:00 uurFoto: Pexels - Max Vakhtbovych

De eetkamer is een centrale plek in het huis. De eetkamer heeft voor elk huishouden een andere functie. Zo gebruiken sommigen de eetkamer als plek om gezamenlijk aan tafel te eten. Anderen gebruiken de eetkamer als studeerruimte of werkplek. Vaak zie je dat er aan de eettafel een neutrale kleur goedkope eetkamerstoelen zijn aangeschoven, zoals zwart, wit of bruin. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Steeds vaker worden unieke eetkamerstoelen aangeschaft. Deze verschillen dan ook in kleur, stof, materiaal en uitvoeringen. Je kunt de eetkamerstoelen gemakkelijk combineren zolang er maar een goede balans is. Het is namelijk belangrijk dat de eetkamerstoelen past bij het interieur van je eetkamer. In dit artikel lees je hier meer over.

Een goede balans creëren

Wil je ook heel graag een unieke look creëren voor je eettafel? Denk dan aan het spelen met kleuren bij bijvoorbeeld de eetkamerstoelen. Let er wel op dat je kleuren met elkaar combineert die mooi samengaan. Ben jij benieuwd welke kleurencombinaties de mooiste zijn? Hieronder staan er een aantal op een rijtje:

  • Luxe kleuren: bij een moderne eetkamer is het mooi om luxe kleuren met elkaar te combineren. Denk hierbij aan een combinatie van bijvoorbeeld zwarte eetkamerstoelen met mosterdgeel, antraciet of donkerblauw.
  • Lichte kleuren: bij een landelijke eetkamer is het mooi om pastelkleuren met elkaar te combineren. Denk hierbij aan een combinatie van bijvoorbeeld witte eetkamerstoelen met mintgroen, licht roze of babyblauw.
  • Industriële kleuren: bij een industriële eetkamer is het mooi om aardetinten met elkaar te combineren. Denk hierbij aan een combinatie van bijvoorbeeld bruine eetkamerstoelen met olijfgroen, beige of antraciet. 
  • Vrouwelijke kleuren: bij een vrouwelijke eetkamer is het mooi om ‘romantische’ kleuren met elkaar te combineren. Denk hierbij aan een combinatie van bijvoorbeeld rode eetkamerstoelen met licht roze, grijs of beige.

Verschillende vormen
Het kan natuurlijk zijn dat je kleuren combineren niet zo interessant vindt. Denk dan aan het spelen met vormen in de eetkamer. Zo kun je bijvoorbeeld de stoelen in de eetkamer afwisselen: doe er een paar met armleuning en een paar zonder armleuning. Ook kun je spelen met de verschillende materialen: combineer bijvoorbeeld velvet stoelen met leren stoelen in dezelfde kleur. Let er wel op dat de stoelen bij de eetkamer past. Wil je een zachte look voor de eetkamer creëren, plaats dan ronde eetkamerstoelen in de kamer. Liever een strakke look creëren? Denk dan aan het plaatsen van de ‘traditionele’ eetkamerstoelen.

Kortom, de mooiste eetkamerstoelen hangt af van de look die je wilt creëren voor je eetkamer. Hierbij kun je spelen met verschillende kleuren, materialen en vormen.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren