Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 93 km

Geld lenen in Zeeland iets populairder dan gemiddeld

Toegevoegd: 03-03-2023, 10:58 uur
Zeeuwen die in 2022 een lening afsloten, leenden gemiddeld 13.820 euro. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Inwoners van Zeeland leende daarmee 2 procent meer dan gemiddeld in Nederland. Landelijk was het gemiddelde leenbedrag 13.595 euro in 2022.
 

Zeeuwen lenen vaker voor boten en campers

“We hebben ook gekeken voor welke doelen Zeeuwen een lening via Geld.nl aanvroegen”, vertelt expert geld & verzekeringen Amanda Bulthuis. “Het is misschien niet vreemd dat in Zeeland wat vaker geleend wordt voor een boot (1,3 procent van de aanvragen tegenover 0,6 procent gemiddeld in Nederland).”

Verder is geld lenen voor een camper of caravan in Zeeland ook relatief populair, met 1,9 procent van de aanvragen tegenover 1,4 procent in heel Nederland.
 

In Zeeland wordt het vaakst geleend voor een auto

Zeeuwen lenen echter het vaakst voor een auto. 30,3 procent van de lening aanvragen in Zeeland was voor een auto. Dat is meer dan het landelijke gemiddeld van 28 procent. “Dit komt voor een deel natuurlijk ook doordat het autobezit in Zeeland relatief hoog is ten opzichte van andere provincies”, voegt Bulthuis toe.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren