Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 93 km

Maritiem Breskens: 3 leuke dingen om te doen

Toegevoegd: 19-12--2022, 16:40 uur
Breskens is dé maritieme badplaats van Zeeuws-Vlaanderen, aan de Westerschelde. Deze gezellige plek heeft een rijke maritieme historie, prachtige natuur en vele leuke activiteiten voor toeristen. Hieronder vind je 3 leuke dingen die je in Breskens kunt doen.

1. Visserijmuseum

Je kunt met de veerdienst van Vlissingen naar Breskens op een gemakkelijke manier de overtocht doen. In Breskens vind je boven de vismijn het Visserijmuseum. Je kunt hier door het kijken van een spannende film meer leren over het leven van de Bressiaanse vissers, waaronder ook over hun geloof én bijgeloof. Daarnaast laat men ook de schepen, opsporingsapparatuur en de vangst zien. Alsof je zelf een echte visser bent leer je ook nog om knopen te leggen, visnetten te breien en hoe de mijnklok van een visafslag werkt. Interactief en leerzaam dus. In het grote zeeaquarium kom je ook nog platvissen, krabben, haaien, zeesterren, garnalen en kreeften tegen.

2. Sint Barbarakerk
Omèr Gielliet, een bekend emeritus pastoor en beeldhouwer (1925 - 2017) maakte alle sculpturen en het prachtige houtsnijwerk dat te vinden is in de Sint Barbarakerk. Deze kerk is een Katholieke noodkerk uit 1950, welke nooit vervangen is voor een nieuwe kerk. In en rond de kerk staan en hangen veel van zijn beelden, waaronder een kruisbeeld dat vervaardigd is uit een 10.000 jaar oude boomstam. Aan de gevel hangen portretten van o.a. paus Johannes XXIII, Nelson Mandela, Gandhi en Martin Luther King. Rechts van het pad naar de kerk staan de twaalf apostelen. Er is dus genoeg te zien!

3. Verse vis halen bij de afslag
Breskens heeft een eigen vissershaven en jachthaven (580 ligplaatsen). Vanaf het strand kun je zo het centrum in wandelen waar je winkels, restaurants en terrassen kunt vinden. Je kunt een (bijna) vers visje halen bij de afslag. De viskotters komen wekelijks terug met nieuwe vangst. Zeker de moeite waard om hier dus heen te gaan. Ook lekker om tegen het einde van de vakantie mee naar huis te nemen, bijvoorbeeld voor op de barbecue.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren