Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Ontwikkelingen gaande bij De Boer Dental: nieuw magazijn geopend

Toegevoegd: 22-09-2022, 15:45 uur
De bedrijfsvoering van De Boer Dental is nooit saai te noemen. Nadat de eigenaar enkele jaren geleden besloot om zich op corona producten te richten, heeft de firma een gigantische groei doorgemaakt. Deze groei ging uiteindelijk gepaard met een tekort aan opslagruimte. De oplossing leek het huren van 4 loodsen te zijn, maar dit bleek allerminst dé oplossing te zijn. Eigenaar Thomas de Boer heeft daarom besloten om een nieuwbouwpand te laten bouwen. Dit pand, in Harkema gevestigd, gaat dienen als nieuw centraal magazijn.

Aan dit nieuwe magazijn was de nodige behoefte, aldus Thomas de Boer. “In de afgelopen jaren hebben wij een fraaie groei door weten te maken. Deze groei werd met open armen ontvangen, maar bracht tegelijkertijd ook hoofdbrekens met zich mee. Men bleef maar mondkapjes kopen. Zo wisten wij niet zo goed hoe we alle nieuwe producten slim en handig op konden bergen. Om aan de groei te voldoen, besloten we om 4 loodsen te huren. Het nadeel hiervan was dat in alle loodsen verschillende producten lagen. Bij bepaalde bestellingen moesten we eerst alle loodsen af, voordat we de bestelling pas compleet hadden. Dit werkte aan het begin eventjes, maar zorgde al snel voor een inefficiënte werkwijze”.

Met het nieuwe centrale magazijn wordt de werkwijze een stuk efficiënter. De Boer Dental kiest er namelijk voor om alle producten in dit nieuwe magazijn te leggen. De orderpickers van De Boer Dental hebben het hierdoor een stuk makkelijker; zij hebben direct alle producten van de firma om zich heen. In de afgelopen jaren is het aanbod van De Boer Dental bovendien steeds uitgebreider geworden.

“Voor de coronapandemie waren we actief als groothandel in de wereld van tandartsproducten. Dit ging allemaal zijn gangetje, totdat we met corona te maken kregen. Ik wilde de onzekerheid niet afwachten en ging daarom op zoek naar nieuwe businessmogelijkheden. Mijn oog viel al snel op de corona gerelateerde producten, zoals mondkapjes en coronatesten”, aldus eigenaar Thomas de Boer.

Hij besloot om grote hoeveelheden van deze producten te importeren. We werden platgebeld, want mensen wilden een corona zelftest kopen. De producten werden vervolgens direct aan de medische instellingen aangeboden, waardoor de lijntjes kort gehouden werden. Op deze manier heeft De Boer Dental tijdens de coronapandemie héél veel medische producten verkocht.

Na enige tijd bleek dat de medische instellingen bij De Boer Dental als klant aan bleven. De firma besloot daarom om verder op te schalen en het aanbod uit te breiden. In het huidige assortiment zijn tegenwoordig ook bijvoorbeeld desinfectiemiddelen te vinden.

Deze ontwikkelingen hebben een gigantische groei met zich mee gebracht. Een groei die naar verwachting ook in de komende jaren aan zal houden. Om aan de groeiende vraag te voldoen, heeft De Boer Dental recent intrek genomen in het nieuwe bedrijfspand. Dit pand is gevestigd op Bolster 20 in Harkema.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren