Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Veilig wedden op het WK

Toegevoegd: 31-10-2022, 19:29 uur
Het WK voetbal staat voor de deur en dat betekent dat veel Nederlanders graag een wedje plaatsen. In het verleden kon dit legaal alleen bij bookmaker TOTO maar weken veel spelers uit naar illegale aanbieders, met alle gevolgen van dien. Deze illegale wedkantoortjes werden vaak gebruikt voor witwaspraktijken en sommige eerlijke spelers zagen, ondanks winst, nooit iets van hun geld terug. Gokverslavingen zorgen ook in de regio Zeeland met regelmaat voor problemen. Hier een paar tips om, als je toch wilt wedden, om dit verantwoord te doen. 

Algemene tips:
Dit wereldkampioenschap voetbal kan je in Nederland voor het eerst bij tien verschillende bookmakers terecht om te wedden op de wedstrijden.

Sinds 1 oktober 2021 is de Nederlandse gokmarkt gelegaliseerd. Dat betekent dat wedkantoren bij de overheid een licentie kunnen aanvragen om legaal te mogen opereren in ons land. Om zo’n licentie te kunnen verkrijgen moeten de bookmakers aan heel veel strenge voorwaarden voldoen. Hiermee wil de overheid kansspelverslaving voorkomen, consumenten beschermen en kansspel gerelateerde fraude en criminaliteit voorkomen.

Sinds de nieuwe wet Kansspelen op afstand in werking is gegaan hebben tien Nederlandse bookmakers voor sportweddenschappen een licentie gekregen.

Als je veilig wilt wedden op het WK, kan je dus het beste wedden bij één van deze 10 legale Nederlandse bookmakers. Op dit moment zijn dit: TOTO, Holland Casino, Unibet, Circus, BetCity, Jack’s, Bingoal, Bet365, LiveScore Bet en ZEbet. 

Hoe kies je de juiste bookmaker?
Omdat de Nederlandse Kansspel Autoriteit de bookmakers uitgebreidt screent, kan je ervan uitgaan dat de legale Nederlandse bookmakers betrouwbaar zijn. Toch zijn er kwaliteitsverschillen. Zo besteed de ene bookmaker meer aandacht aan het onderdeel verantwoord spelen dan de ander. Verantwoord spelen houdt in dat de bookmaker zijn verantwoordelijkheid neemt om de spelers te informeren over de gevaren van gokken.

Via een bookmaker vergelijkingssite zoals Mybookmakers.nl kan je de verschillende bookmakers met elkaar vergelijken en beoordelen waar jij je het prettigst voelt.  

Waar moet ik op letten bij het wedden?
Als je wedt op sport moet je nooit over je grenzen gaan. Zorg dat je van tevoren hebt bepaald hoeveel geld je maximaal wilt inzetten tijdens het WK en zorg ervoor dat dit geen impact heeft op je noodzakelijke uitgaven of dat je jezelf ermee in de schulden werkt. Wedden op sport kan leuk zijn en een toernooi als het WK wat extra spanning geven, mits je er verantwoord mee omgaat.

Om jezelf te beschermen tegen impulsieve wedacties kan je bij alle legale WK Bookmakers speellimieten instellen. Met deze limieten kan je jezelf restricties opgeven voor onder andere het aantal uur dat je per dag of week op een goksite kunt doorbrengen en hoeveel geld je maximaal kunt inzetten. Stel deze limieten in zodat je jezelf niet verliest in het wedden op sport.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren