Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Vijf behandelingsmethoden als je kat diarree heeft

Toegevoegd: 18-10-2022, 10:43 uur
Wat doe je als je diarree aantreft in de kattenbak... of nog erger, als je kat de kattenbak niet helemaal haalt? Een onmiddellijke oproep aan de dierenarts kan nodig zijn, bijvoorbeeld ook bij bloed ontlasting hond, maar soms wil je misschien eerst wat thuisbehandeling proberen. Hier lees je hoe je kunt reageren als je kat diarree krijgt.

Probiotica
Gezonde bacteriële populaties in het darmkanaal van een kat zijn noodzakelijk voor een normale spijsvertering. Soms, wanneer ze worden verstoord, zal de diarree kat doorgaan, zelfs nadat de eerste belediging (stress, ziekte, antibiotische therapie, enz.) Is verdwenen. Probiotische supplementen kunnen helpen om de bacteriële darmpopulatie van een kat weer normaal te maken. Kies een probioticum dat is gelabeld voor gebruik bij katten en is gemaakt door een gerenommeerd bedrijf. 

Voerverandering
Het is niet nodig om voedsel achter te houden van katten die diarree hebben. In feite kan dit het vermogen van het darmkanaal om zichzelf te genezen belemmeren en katten in gevaar brengen voor een mogelijk fatale vorm van leverziekte die hepatische lipidose wordt genoemd. Het is echter het beste om het dieet van je kat te vereenvoudigen. Elimineer alle lekkernijen of tafelresten en concentreer je alleen op de kern, uit voedingsoogpunt complete kattenvoeding die je elke dag aanbiedt. Als je onlangs het dieet van je kat hebt veranderd, ga dan terug naar wat je eerder voerde en kijk of de diarree van je kat verdwijnt. Ook bij blaasgruis kat kan voerverandering de oplossing zijn.

Water en elektrolyten
Katten met diarree moeten voldoende water binnenkrijgen om uitdroging te voorkomen. Houd de waterbakken van je kat gevuld met vers, schoon water en overweeg een extra kom toe te voegen met verdunde kippen- of runderbouillon. Een andere gemakkelijke manier om de wateropname van je kat te verhogen, is door hem over te schakelen van brokjes naar blikvoer. Tijdelijk kun je zelfs een extra eetlepel of twee warm water door het blikvoer van je kat mengen.

Medicijnen
De meeste medicijnen tegen diarree mogen niet worden gebruikt bij katten zonder toezicht van een dierenarts. Sommige zijn ronduit gevaarlijk, maar medicijnen met kaolien-pectine kunnen veilig bij katten worden gebruikt. Doseringsinstructies van ongeveer 1 theelepel per 5 pond lichaamsgewicht om de vier tot zes uur zijn typisch. Houd er rekening mee dat sommige producten die vroeger kaolien-pectine bevatten (bijv. Kaopectaat), nu met andere ingrediënten worden gemaakt.

Vezel
Sommige soorten kattendiarree worden beter met een vezelarm (zeer goed verteerbaar) dieet. Als uw kat niet zo vaak diarree heeft, maar wanneer hij wel veel ontlasting produceert, kan een vezelarm dieet het proberen waard zijn. Zoek naar voedsel waarvan wordt geadverteerd dat het goed verteerbaar is of goed is voor katten met een 'gevoelige maag'. Deze producten zouden op hun gegarandeerde analyses een ruwvezelgehalte van ongeveer 3 procent moeten hebben. Om de zaken in de war te brengen, hebben andere soorten kattendiarree de neiging om te reageren op vezelsuppletie, met name aandoeningen waardoor katten vaak "gaan", maar slechts een kleine hoeveelheid ontlasting tegelijk produceren. Niet-gearomatiseerde psyllium (bijv. Metamucil) en ingeblikte pompoen zijn twee gemakkelijk verkrijgbare vezelsupplementen.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren