Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Wat is de verwachting van Bitcoin voor 2023?

Toegevoegd: 23-11-2022, 11:54 uur
Volgens voormalig Wall Street-analist Tone Vays zou de prijs van Bitcoin in 2023 aanzienlijk kunnen stijgen. Ondanks de langdurige bearish marktomstandigheden die de cryptomarkt beïnvloeden, tonen recente speculaties aan dat Bitcoin volgend jaar omhoog zou kunnen schieten. De tragische val van FTX, de crypto-uitwisseling die eigendom is van Sam Bankman-Fried, veroorzaakte de intensiteit van de bearish marktomstandigheden. Zo heeft 's werelds nummer één crypto het dieptepunt in twee jaar bereikt na de crash van FTX. Als FTX erin slaagt fondsen te werven, kunnen de cryptocrises dempen.

Vays voorspelde een lange bull run voor Bitcoin in 2023 terwijl hij zijn miljoenen YouTube-abonnees toesprak. Vanuit zijn perspectief, als Bitcoin daalt tot een dieptepunt van 10,5 duizend euro, zou het digitale activum in 2023 nog steeds een nieuwe ATH van 96 duizend euro kunnen bereiken. Hij gelooft dat zijn voorspelling langetermijnhouders zal aantrekken om meer BTC te kopen. Momenteel wordt BTC verhandeld tegen zo’n 16 duizend euro, waarmee het nog altijd veel hoger is dan de Dogecoin koers

Als de Bitcoin koers voorspelling volgens de analyse van Vays boven het ondersteuningsniveau van ruim 17 duizend euro sluit, kan het verwachte dieptepunt komen. Helaas moet BTC na zijn voorspelling nog het ondersteuningsniveau bereiken. Alle vingers zijn gekruist bij het voorspelde punt terwijl het digitale activum de grens van ruim 17 duizend euro bereikt.

De ervaren handelaar Tone Vays heeft nog een andere samenloop aan zijn analyse toegevoegd: de financieringspercentages op het crypto-handelsplatform BitMEX. Hij zei dat de huidige tarieven een inkomende bodem voor BTC aangeven op basis van historisch gedrag. In zijn analyse voerde hij backtesting uit op BTC-gedrag in voorgaande jaren. Hij concentreerde zijn onderzoek op gebeurtenissen die plaatsvonden vóór BTC's all-time high.

Hij zei: “Dat is hoe markten de neiging hebben om te dalen. Laten we eens kijken naar de laatste keer dat het BitMEX-financieringspercentage zo laag was. De laatste keer dat het financieringspercentage zo laag was, was in mei 2021. Laten we eens kijken wat er in mei 2021 gebeurde. Dat was hier [ruim 28 duizend euro]. Uiteindelijk gingen we daarmee naar een nieuw record ooit [van meer dan 66 duizend euro]. Dus ik neem deze kansen. Ik neem de kans dat het laag is.”

Analyse van de grafiek geeft aan dat de meeste handelaren forse shortposities opbouwen. Deze aanhoudende situatie kan leiden tot een korte druk op de cryptomarkt. De vermelde analyse door Tony Vays betekent dan ook dat de huidige ATH van Bitcoin in 2023 doorbroken kan worden. Of dit daadwerkelijk gebeurd, is uiteraard nog maar de vraag. Niemand kan in de toekomst kijken, wat ook bleek uit de Bitcoins verwachting 2022. 

Wel wordt door de expert Tone Vays verwacht dat het een goed idee is om in 2023 te investeren in Bitcoin, puur vanwege de Bitcoin verwachting lange termijn van de voormalige Wall Street-analist. Deze crypto voorspelling zou kunnen betekenen dat je flink wat geld kunt verdienen door nu Bitcoin te kopen. Weet echter wel dat dit risico met zich meebrengt.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren