Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 126 km

Zes manieren waarop passagiers auto-ongelukken kunnen voorkomen

Toegevoegd: 13-10-2022, 19:56 uur
Zelfs de meest ervaren chauffeurs kunnen af en toe hulp gebruiken om een ongeval te voorkomen. Meestal geldt: hoe drukker de weg is, hoe meer hulp ze kunnen gebruiken. Veilig rijden stopt niet altijd bij de chauffeur. Om veilig op de bestemming te komen, moet iedereen in het voertuig een rol spelen. Als passagier heb je een rol bij het helpen voorkomen van auto-ongelukken waarvoor P2000 Harderwijk meldingen gemaakt worden. Als je echter constateert dat je betrokken bent geweest bij een ongeval, neem dan contact op met een auto-ongevallenadvocaten, al moet je uiteraard eerst 112 bellen.

Zorg voor een rustige omgeving

De radio aanzetten om naar muziek te luisteren is prima, maar het is het beste om extreem luide muziek of een te luidruchtige omgeving te vermijden. Dit kan een afleiding zijn voor de bestuurder. Het is belangrijk dat de chauffeur tijdens het rijden sirenes en claxons kan horen.

Draag altijd je gordel
Het is noodzakelijk dat je te allen tijde je veiligheidsgordel draagt. Het dragen van je veiligheidsgordel is een bewezen manier om de kans op letsel bij een auto-ongeluk te verkleinen, waardoor een melding waarschijnlijk niet op P2000 Rotterdam gedaan hoeft te worden. Veel chauffeurs vertrouwen gewoon op hun airbag en slagen er niet in hun gordel om te doen. Dit is een grote fout omdat airbags zijn ontworpen als secundaire bescherming na veiligheidsgordels.

Sms niet tijdens het autorijden
Een van de gevaarlijkste activiteiten die je op deze weg kunt doen, is sms'en en autorijden. Studies hebben aangetoond dat een automobilist die sms't bijna net zo gevaarlijk is als iemand die onder invloed is van drugs of alcohol. Probeer de chauffeur te ontmoedigen om tijdens het rijden te sms'en of een sms te lezen. Als de tekst absoluut noodzakelijk is, bied dan aan om de tekst voor de chauffeur te schrijven of te lezen.

Wees geen afleiding
Zorg ervoor dat je de bestuurder niet afleidt wanneer hij zijn ogen op de weg probeert te houden. Hoewel je een gesprek met de bestuurder kunt voeren om je te helpen bij het verkeer en de navigatie, moet je situaties vermijden waarin je het middelpunt wordt in plaats van de weg. Zorg er dus voor dat de bestuurder van de auto zich kan focussen op de weg. Een ongeluk door afleiding komt namelijk regelmatig voor in P2000 Barneveld.

Assisteer bij de navigatie
Veel chauffeurs gebruiken hun telefoon om naar hun bestemming te navigeren. Het lijdt geen twijfel dat GPS in veel situaties een ongelooflijke hulp is. Het kan echter het beste zijn voor een passagier om te helpen met navigatie, in plaats van te vertrouwen op elektronica.

Beperk hoeveel je je mobiele telefoon gebruikt
Als je in het voertuig van iemand anders rijdt, probeer dan het gebruik van je mobiele telefoon te beperken. Dit kan ertoe leiden dat de bestuurder deelneemt aan het gesprek, waardoor de aandacht van de weg wordt afgeleid, waar het moet zijn. Beperk de telefoongesprekken indien mogelijk tot alleen de absoluut noodzakelijke. 


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren