Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag later regen en (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer


 
De brandweer is wellicht de meest veelzijdige organisatie binnen de keten van hulpdiensten. De brandweer heeft immers vele taken die tegelijkertijd erg divers van aard zijn. De omschrijving die het vaakst wordt gebruikt om het werk van de brandweer te  omschrijven luidt als volgt: het helpen en redden van mens en dier in nood.

In Zeeland bestaat de brandweerorganisatie uit in totaal twaalf zelfstandig opererende brandweerkorpsen met als overkoepelende organisatie de Veiligheidsregio Zeeland/Regionale Brandweer Zeeland. Deze organisatie bestaat uit mensen die zich bijvoorbeeld bezig houden met grootschalige coordinatie en assistentie bij grote calamiteiten binnen de gehele provincie Zeeland.

Deze assistentie kan komen vanuit speciaal opgeleide mensen die bijvoorbeeld in actie komen bij ongevallen met gevaarlijke stoffen, maar ook vanuit de reguliere brandweerkazernes. Op diverse plaatsen in de provincie heeft de Regionale brandweer materieel gestationeerd dat kan worden ingezet bij grote inzetten.

Dit regionale brandweermateriaal en al het gewone reguliere materieel van de brandweerkorpsen in Zeeland kunt u via deze pagina terugvinden. Al het materieel is ingedeeld per korps en vervolgens per uitrukpost. Een voertuig van de Regionale brandweer vindt u dus gewoon via bijvoorbeeld de uitrukpost van Terneuzen.

Via de links naar de korpsen hieronder vindt u meer informatie over het beschikbare uitrukmaterieel. Ook vindt u informatie over de korpsen en kunt u gemakkelijk de contactgegevens van de korpsen en uitrukposten opzoeken.Maak uw keuze:
- Borsele
- Goes
- Hulst
- Kapelle-Reimerswaal
- Noord-Beveland
Schouwen-Duiveland
Sluis
Stadsgewest Vlissingen/Middelburg
Terneuzen
Tholen
Veere

Relevante preventiepagina's:
Als de sirene gaat
Brandpreventie
Koolmonoxide
Veilig internetten


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren