Strandpolitie


Wellicht kent u ze wel van de televisieserie "Strandpolitie": agenten die, vooral in de zomer, op en rond de kust surveilleren door middel van jeeps. Tevens handhaven zij de orde in badplaatsen zoals Vlissingen. Alhoewel je het moeilijk een speciaal team kan noemen vermelden we ze hier wel: de agenten die 's zomers op en rond de stranden surveilleren: de zogenaamde "strandpolitie".

De politie van onder andere de gemeente Veere (bureau Serooskerke (W) surveilleert 's zomers regelmatig met de jeep langs de Zeeuwse stranden, de jeep wordt ook ingezet bij zoekacties in samenwerking met de reddingsbrigade en de Koninklijke Nederlands Redding Maatschappij (K.N.R.M.).

Door middel van de jeep worden ook de ontheffingen voor parkeren op bijvoorbeeld de boulevard van Zoutelande gecontroleerd. Soms zijn er ook incidenten op en rond de stranden, daarbij kan de jeep ook ingezet worden.

Zo af en toe vindt er een gewapende overval plaats in de omgeving van de kustlijn. Omdat overvallers zich gemakkelijk in de duinen en bossen daaromheen kunnen verschuilen is het ook in die gevallen makkelijk om een jeep in te zetten.


« Ga terug