Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Nieuwe sirene voor hulpdiensten

Toegevoegd: 11-03-2009, 16.33 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De blusauto van de brandweer Koudekerke heeft als eerste in Zeeland de nieuwe tweetonige sirene voor de hulpdiensten. Het voertuig arriveerde vorige week bij de brandweer van de gemeente Veere.

Sinds 1 maart worden alle nieuwe voertuigen van de hulpdiensten voorzien van een tweetonige sirene en extra zwaailichten. De voertuigen van politie, brandweer en ambulance klinken straks allemaal hetzelfde en het geluid van de sirene is beter te horen. De toonhoogte en frequentie van de sirene zijn dusdanig dat de geluidssignalen in goed geïsoleerde auto's ook duidelijk hoorbaar is. De hulpdiensten krijgen voortaan ook een extra set blauwe lichten aan de voorkant, mogen knipperende koplampen voeren en extra richtingaanwijzers gebruiken.


Vanaf 1 januari 2014 moeten alle voertuigen van de politie, brandweer en ambulance zijn voorzien van deze sirene. De brandweer van Koudekerke start vanavond met het inrichten van het voertuig en zal aan het einde van de avond het voertuig in gebruik nemen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulpverlener (12-3-2009 om 11:12)
Belachelijk! Slaat helemaal nergens op. Een beetje chauffeur laat zich ook niet strikken voor dit soort pratijken! Prio 1 rijden is in geval van nood en niet voor een filmpje. Wat moet men nu wel weer niet denken van de brandweer.
Daniel (12-3-2009 om 11:08)
@ Dennis. Het gaat hier niet om hoe mooi maar om effectiviteit. En in de huidige geisoleerde auto's hoor je huidige sirens echt niet is mijn ervaring (nee geen luide muziek aan). Ben reuze benieuwd of dit idd verbetering brengt, al zou het praktisch zijn als mensen meer hun spiegels gebruiken.
Zwaailicht (12-3-2009 om 08:39)
TèèTúú, TèèTúú, TèèTúú.
Dennis (12-3-2009 om 00:30)
BELACHELIJK !!! Ten eerste waren de oude sirenes veeeeel mooier, ten tweede was het juist makkelijk om de hulpdiensten uit elkaar te houden, en ten derde waarom in tijde van de ''cridietcrisis'' dit soort onnodige uitgaves doen????
Mark (11-3-2009 om 23:34)
Wel een hele mooie wagen..
Freddy (11-3-2009 om 21:52)
Verschrikkelijk, wat een geluid! die martinhoorns zij veel en veel mooier en beter hoorbaar!! en voortaan kunnen we dus niet meer het verschil horen tussen een politie brandweer of ambulance?
Cookie-instellingen beheren