Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Politie lost overvallen Terneuzen op

Toegevoegd: 12-03-2009, 10.01 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie denkt met de aanhouding van vijf mannen twee overvallen in Terneuzen te hebben opgelost.
 
Twee mannen, een 30-jarige man uit Terneuzen en 23-jarige man uit de gemeente Sluis werden op donderdag 26 februari aangehouden. Zij zijn op 2 maart door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.
 
De derde man, een 31-jarige uit Axel, is aangehouden op woensdag 4 maart. Deze man werd ook weer in vrijheid gesteld omdat hij niets met beide zaken te maken bleek te hebben. Woensdag werden nog twee mannen uit Terneuzen, van 20 en 27 jaar aangehouden. Zij worden in de loop van deze week voorgeleid.
 
De vijf die nog vastzitten worden verdacht van een overval op donderdag 8 januari in de Bilderdijkstraat. Rond 21.40 uur werd in die straat een pizzabezorger overvallen. De bezorger was onder valse voorwenselen naar het adres gelokt. Ter plaatse werd een pizzabezorgtas afhandig gemaakt na bedreiging met een vuurwapen. De politie kwam de verdachten op het spoor na een uitgebreid rechercheonderzoek.
 
De tweede overval vond op zondag 18 januari plaats in de P.C. Hooftstraat in Terneuzen. Hier werd iemand in zijn eigen woning overvallen en vastgebonden. De verdachten doorzochten zijn woning en namen audiovisuele apparatuur en een geldbedrag mee.
 
In het kader van het onderzoek heeft de rechter-commissaris huiszoekingen laten doen. Op 26 februari werd bij één van de verdachten een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Dit vuistschietwapen werd in beslag genomen omdat volgens de Wet wapens & munitie het bezit daarvan verboden is.


Het onderzoek is nog niet afgerond, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bax (12-3-2009 om 13:48)
Knap hoor... "echte" boefjes gevangen laat me niet lachen....al lopen ze in de armen van de politie hier in Zeeland ze pakken ze nog niet! Moet je eens vergelijken met de politie in Rotterdam en Amsterdam is nogal een verschil in mentaliteit!
Charmo (12-3-2009 om 13:35)
Politie Terneuzen en goed werk? cornation street, kruimeldieven of daklozen lastigvallen of meedoen aan onderhandse afspraakjes om zo burgertjes te pesten. bravo hoor!
Rien (12-3-2009 om 13:34)
Die zogenaande onschuldige zal dan ook wel niet helemaal zuiver zijn.
Fred (12-3-2009 om 13:21)
Politie goed dacht het niet ja scooters aanhouden en verbaal doen maar misdaad oplossen ja onschuldige op pakken en voor de rest vban hun leven met vingers na laten wijzen de misdaad is georganiseerd nu de politie nog dan leren ze ook wat waardeloos
Terneuzen (12-3-2009 om 12:55)
Goed werk dacht het niet onschuldige mensen op sluiten ja omdat ze de goede dader niet kunnen vinden vind het eerder zielig wist niet dat de politie zo laag zou zijn ze denken er niet eens bij na dat ze de levens verwoesten van de onschuldige
Linda (12-3-2009 om 12:18)
Ja,gerechtigheid,he! benieuwd wat die mannen krijgen,werkstraf zeker!! en daarna gewoon weer lekker verder!
Cookie-instellingen beheren