Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Politie lost overvallen Terneuzen op

Toegevoegd: 12-03-2009, 10.01 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie denkt met de aanhouding van vijf mannen twee overvallen in Terneuzen te hebben opgelost.
 
Twee mannen, een 30-jarige man uit Terneuzen en 23-jarige man uit de gemeente Sluis werden op donderdag 26 februari aangehouden. Zij zijn op 2 maart door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.
 
De derde man, een 31-jarige uit Axel, is aangehouden op woensdag 4 maart. Deze man werd ook weer in vrijheid gesteld omdat hij niets met beide zaken te maken bleek te hebben. Woensdag werden nog twee mannen uit Terneuzen, van 20 en 27 jaar aangehouden. Zij worden in de loop van deze week voorgeleid.
 
De vijf die nog vastzitten worden verdacht van een overval op donderdag 8 januari in de Bilderdijkstraat. Rond 21.40 uur werd in die straat een pizzabezorger overvallen. De bezorger was onder valse voorwenselen naar het adres gelokt. Ter plaatse werd een pizzabezorgtas afhandig gemaakt na bedreiging met een vuurwapen. De politie kwam de verdachten op het spoor na een uitgebreid rechercheonderzoek.
 
De tweede overval vond op zondag 18 januari plaats in de P.C. Hooftstraat in Terneuzen. Hier werd iemand in zijn eigen woning overvallen en vastgebonden. De verdachten doorzochten zijn woning en namen audiovisuele apparatuur en een geldbedrag mee.
 
In het kader van het onderzoek heeft de rechter-commissaris huiszoekingen laten doen. Op 26 februari werd bij één van de verdachten een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Dit vuistschietwapen werd in beslag genomen omdat volgens de Wet wapens & munitie het bezit daarvan verboden is.


Het onderzoek is nog niet afgerond, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (12-3-2009 om 19:43)
Goed werk weer. Jammer dat sommigen die 'slachtoffer'geworden zijn van ook goed politieoptreden niet rationeel kunnen denken en beseffen dat zij zelf die fout maken. En de politie pakt echt niet zomaar mensen op. Daar beslist nog altijd een officier van justitie over. Dus niet zomaar zeiken.
K (12-3-2009 om 17:32)
Een heel goede zaak eindelijk zijn deze idiooten van de straat,nu maar hopen dat ze ook vast blijven zitten,zulke gekken kunnen we missen als kiespijn
Rik (12-3-2009 om 16:37)
Goed zo!!!!!! ga zo door goed werk politie
Bas (12-3-2009 om 15:38)
Voor sommigen is het ook nooit goed! Knap staaltje werk, hoor!
WRX (12-3-2009 om 15:31)
Mooi werk! Is tenminste beter dan rijbewijzen van onschuldigen invorderen!
Anoniem (12-3-2009 om 13:52)
Goed werk Politie!!!! ga zo door. als de politie iets doet vindt niemand het goed!!!!!!
Cookie-instellingen beheren