Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote internationale drugsactie in grensregio

Toegevoegd: 12-03-2009, 17.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Vlaamse en de Nederlandse politie hebben gisteren een grootscheepse drugsactie gehouden in het grens-gebied. Dat heeft de Belgische federale politie bekend gemaakt.

Tijdens de actie, die zich deels op Belgisch en deels op Nederlands grondgebied afspeelde, werden in totaal 769 personen gecontroleerd. In totaal bleken 64 personen in het bezit te zijn van drugs. Twaalf personen reden onder invloed van verdovende middelen. Ook werden zeven verboden wapens in beslag genomen.


Bij de drugsactie werkten de lokale en federale Vlaamse politie, Nederlandse agenten, de douane en de dienst Accijnzen samen. Bij de actie lag de nadruk op zowel het drugtoerisme als het rijden onder invloed van drugs.

In Nederland werden de controles onder meer uitgevoerd in de omgeving van de coffee- en growshops in de buurt van Philipinne, IJzendijke, Sas van Gent, Terneuzen, Hulst en Koewacht.

De controle, die plaatsvond tussen 14.00 en 21.30 uur, bestond overigens uit twee delen. Eén deel waarbij Nederlandse agenten in burger verdachte personen signaleerden en vervolgens doorgaven aan de Belgische collega's, en een deel waarbij Nederlandse agenten in uniform in België controles uitvoerden in samenwerking met de collega's.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alweer (13-3-2009 om 12:20)
Alweer onschuldige softdrugs gebruikers aangepakt?? waarom hebben deze lieden dan wapens bij zich, waarom rijden zij onder invloed, en waarom rijden zij als gekken?? de politie zou nog veel vaker moeten optreden tegen dit soort toeristen.
Pieter (12-3-2009 om 19:15)
Waarom coffeshops als ze toch iedereen oppakken die het er naartoe wil/kan brengen? lekker vaag is nederland weer!
Matthijs (12-3-2009 om 18:15)
Waarom doen ze nou NOOIT zo hun best als het gaat om serieuse criminaliteit? Moeten ze dan te hard werken? Of het is zeker niet rendabel? Vergeet niet dat elke drugstourist GEM 50,- euro uitgeeft buiten de shop. Terneuzen loopt bijv tonnen mis aan alleen al parkeergeld en dat in crisistijd.
Een tevreden roker is geen onrust stoker. (12-3-2009 om 17:38)
Laat ze liever de zware criminelen pakken ipv de mensen die een jointje consumeren,die zijn toch te stoned om op te staan dus daar heb ik geen last van, mensen die overvallen plegen zijn in mijn ogen veel gevaarlijker en horen achter tralies.
Eric (12-3-2009 om 17:37)
Ze moeten dan ook eens naar de plaatselijke scholen gaan kijken, daar wordt dagelijks gedeald. Valt dat mij maar alleen op?
Cookie-instellingen beheren