Weerbericht:
Bewolkt, van het zuidwesten uit opklaringen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Verbod op bezit en verkoop van messen

Toegevoegd: 13-03-2009, 17.20 uur
Door: Roland de Jong

DEN HAAG - Het wordt verboden om stiletto's, valmessen en vlindermessen te verkopen en in bezit te hebben. Het kabinet wil hiermee steekincidenten voorkomen. Ook moet de maatregel de handhaving verbeteren. Dat heeft het kabinet vrijdag bepaald.


Nu mogen dit soort steek- en stootwapens met een bepaalde afmeting nog worden verkocht aan meerderjarigen. Volgens het kabinet zijn er signalen dat deze wapens ook aan minderjarigen worden verkocht. Zo bleek bij steekincidenten op scholen in Rotterdam en Amsterdam dat jongeren de beschikking hadden over legale vlindermessen. Dat moet voorkomen worden, aldus het kabinet.Verder blijkt dat legale en illegale vlindermessen soms moeilijk van elkaar zijn te onderscheiden. Daardoor is het voor de politie moeilijker illegale messen in beslag te nemen. Een algeheel verbod geeft duidelijkheid aan verkopers en kopers over wat wel en niet is toegestaan in Nederland en verbetert de handhaving.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (15-3-2009 om 11:28)
Messen zijn niet gevaarlijk, de mensen die ze gebruiken zijn gevaarlijk.
Ano (14-3-2009 om 12:46)
@lieveheersbeestje! john bedoelt dat als ze dit verbieden ze wel iets anders gebruiken om te steken!dus die regel heeft idd weinig nut! dan kun je je hele gereedschapskist ook wel onder verboden wapens plaatsen!
Marieke (14-3-2009 om 09:00)
Hartstikke leuk dat ze dat willen verbieden, maar als ik wat zou willen doen, kies ik toch voor het grote hakmes uit de keukenla... zouden die dan ook verboden moeten worden?
Souburger (14-3-2009 om 08:58)
Beter laat dan nooit,ik snap ook niet dat wapens nooit eerder uit de winkels zijn gehaald,een goed besluit ,nou nog echt goed uit voeren,maar dat moet dan ook gelden voor belgie,en dat je het dan ook niet meer kan bestellen zo moord wapen .
Wouter (14-3-2009 om 04:37)
Denk ook eens aan de bevolkingsgroepen (meerderjarig en minderjarig) die dit uit oogpunt van hun hobbie "beroepshalve" nodig hebben. voorbeeld bijvoorbeeld scouting. geloof me, een puntje aan een stok snijden met een aardappelmasje, dat werkt niet. Waarom moet Den Haag nou altijd alles verpesten?
Tegenzinloosgeweld (14-3-2009 om 00:29)
Wapenbezit strafbaar stellen, dan is het zo afgelopen !
Cookie-instellingen beheren