Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Verbod op bezit en verkoop van messen

Toegevoegd: 13-03-2009, 17.20 uur
Door: Roland de Jong

DEN HAAG - Het wordt verboden om stiletto's, valmessen en vlindermessen te verkopen en in bezit te hebben. Het kabinet wil hiermee steekincidenten voorkomen. Ook moet de maatregel de handhaving verbeteren. Dat heeft het kabinet vrijdag bepaald.


Nu mogen dit soort steek- en stootwapens met een bepaalde afmeting nog worden verkocht aan meerderjarigen. Volgens het kabinet zijn er signalen dat deze wapens ook aan minderjarigen worden verkocht. Zo bleek bij steekincidenten op scholen in Rotterdam en Amsterdam dat jongeren de beschikking hadden over legale vlindermessen. Dat moet voorkomen worden, aldus het kabinet.Verder blijkt dat legale en illegale vlindermessen soms moeilijk van elkaar zijn te onderscheiden. Daardoor is het voor de politie moeilijker illegale messen in beslag te nemen. Een algeheel verbod geeft duidelijkheid aan verkopers en kopers over wat wel en niet is toegestaan in Nederland en verbetert de handhaving.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maarten (14-3-2009 om 00:27)
Ze zullen echt niet denken `ow ik kan niet aan een stiletto komen,dan houd het op dan gedraag ik me en ga ik gewoon netjes werken`De misdaden gaan door zo`n verbod echt niet verdwijnen of minder worden,De gereedschap is het enige wat zal veranderen.Sorry voor de 3 berichten maar het paste niet in 1
Maarten (14-3-2009 om 00:22)
Als ze niet aan een stiletto kunnen komen of een ander soort mes dan pakken ze gewoon een Vleesmes uit de keuken la of een Schroevendraaier / Hamer etc
Maarten (14-3-2009 om 00:20)
Aller eerst wil ik even melden dat ik geweld/berovingen en al die rotzooi 100% afkeur Maar denk je dat mensen die dingen gaan doen omdat ze een Springmes/Val mes of een stiletto hebben?
Lieveheersbeestje (13-3-2009 om 19:51)
Regelzucht John? verboden wapenbezit zul je bedoelen!, denk eens na over al die slachtoffers van zinloos geweld en berovingen....
Zoop (13-3-2009 om 19:30)
Ik dacht ook dat vlindermesen al lang verboden waren. Ach, dan bestellen "ze" toch online. Belgie is ook dichtbij.
John (13-3-2009 om 18:12)
Ai ai ai wat een regelzucht volgende keer hebben ze dan wel een visdolk of weet ik veel wat voor mes op zak. Ik sta ook niet graag tegen over iemand met een groot uitgeschoven hobbymes, dat zijn net scheermessen.
Cookie-instellingen beheren