Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Verbod op bezit en verkoop van messen

Toegevoegd: 13-03-2009, 17.20 uur
Door: Roland de Jong

DEN HAAG - Het wordt verboden om stiletto's, valmessen en vlindermessen te verkopen en in bezit te hebben. Het kabinet wil hiermee steekincidenten voorkomen. Ook moet de maatregel de handhaving verbeteren. Dat heeft het kabinet vrijdag bepaald.


Nu mogen dit soort steek- en stootwapens met een bepaalde afmeting nog worden verkocht aan meerderjarigen. Volgens het kabinet zijn er signalen dat deze wapens ook aan minderjarigen worden verkocht. Zo bleek bij steekincidenten op scholen in Rotterdam en Amsterdam dat jongeren de beschikking hadden over legale vlindermessen. Dat moet voorkomen worden, aldus het kabinet.Verder blijkt dat legale en illegale vlindermessen soms moeilijk van elkaar zijn te onderscheiden. Daardoor is het voor de politie moeilijker illegale messen in beslag te nemen. Een algeheel verbod geeft duidelijkheid aan verkopers en kopers over wat wel en niet is toegestaan in Nederland en verbetert de handhaving.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (13-3-2009 om 17:39)
Ik heb nog een poster liggen van 15 jaar geleden van een grootscheepse campagne dat al deze messen vanaf toen verboden werden! is dit terug gedraaid dan? want nu worden ze wèèr verboden???
Ano (13-3-2009 om 17:33)
Leuk bedacht maar het gaat weinig uithalen!
Cookie-instellingen beheren