Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 350 km

Activisten laten 2500 nertsen vrij in Stavenisse

Toegevoegd: 16-03-2009, 20.29 uur
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - De Nationale Recherche ie een onderzoek gestart naar een actie van extremistische dierenrechtenactivisten zondagnacht in Stavenisse. De activisten lieten ongeveer 2.500 nertsen los.


De extremisten hebben het terrein van de nertsenfarm vermoedelijk aan de achterkant betreden door het vernielen van een schutting. Op de schutting was met verf de tekst ‘DBF’ aangebracht, de afkorting voor dierenbevrijdingsfront. De meeste nertsen zijn na de actie weer gevangen. Een aantal dieren bleek doodgereden te zijn op de openbare weg.




Het onderzoek werd volgens een woordvoerder gisteren overgedragen door regiopolitie Zeeland aan de dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten. Het onderzoek staat nu onder leiding van het Landelijk Parket, waar drie officieren van justitie belast zijn met de opsporing en vervolging van dierenrechten extremisten. Een van hen heeft de functie van landelijk coördinerend officier van justitie.

De onderzoeken naar extremistische dierenrechtenactivisten zijn door het College van procureurs-generaal aangemerkt als onderzoeken van nationaal belang. In de opsporing en vervolging wordt door het Openbaar  Ministerie nauw samengewerkt met de AIVD, de politie, waaronder met name het KLPD, en de betrokken gemeenten, bedrijven en andere instellingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (17-3-2009 om 07:56)
Dieren staan in dienst van de mens, dat staat in de bijbel. Aanpakken die linkse rakkers. Herten afschieten, nertsen ophokken, de zee leegvissen, wat maakt het uit. Een dier heeft toch geen gevoel. Ik hoop dat ze de daders snel vinden. Stop de groene leugen!
Floortje (17-3-2009 om 07:48)
Geweldig toen ik dit las. Die arme beestjes opsluiten voor die rechtse kakmadammen met hun bontjas. Het wordt tijd dat het dier ook rechten krijgt in Nederland. Stem op de Partij voor de Dieren en alles komt goed. Stem: de groenen deugen!
B. (16-3-2009 om 23:02)
Zo is het maar net!!! Alles wat ik wou zeggen is al gezegd... dierenactivisten, mishandelen nertsen door ze vrij te laten, jagen ze de dood in. tja dan ben je een dierenvriend! ik zie ze ook liever in hun kooitjes ja.
Martijn (16-3-2009 om 22:06)
Ik ben tegen het (mis)gebruik van dieren puur voor ons "plezier", dus ook tegen Nertsenfokkerijen. Maar ik ben niet blij met deze actie, want Het loslaten van de diertjes helpt alleen averechts, want ze vinden dan eveneens de dood, dus heeft dit geen enkele zin!
Klein Fretje (16-3-2009 om 21:59)
SCHANDALIG gewoon echt waar ok ik vind het niet juist wat die mensen daarzo doen maar los laten van die beestje en 100m verderop worden ze dood gereden door een tractor of auto...dan zijn die lui net zo slecht als de mensen die daar zo werken aanpakken die handel en opsluiten die activisten
Elly (16-3-2009 om 21:52)
Kan ik ook bij deze activisten de claim neerleggen als die nerts(en ) mijn kippenhok een bezoekje komen brengen ............je wil niet weten wat die voor schade aan kunnen brengen. Pas nog eentje gevangen.
Cookie-instellingen beheren