Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gladheid zorgt voor problemen op Zeeuwse wegen

Toegevoegd: 29-12-2005, 22.05 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Gladheid heeft vanavond voor veel problemen gezorgd in de gehele provincie Zeeland. Sinds het eind van de middag zijn al diverse onge-vallen gebeurd. Op deze pagina een kort overzicht van diverse ongevalsmel-dingen als gevolg van de gladheid.

 

Geen schade
Rond vijf uur gebeurde een eenzijdig ongeval op de Pietersweg in Kloetinge. Een 18-jarige man reed door de gladheid met zijn auto in een sloot. Een berger heeft de auto uit het water gesleept. Eénmaal op de kant kon de man zijn weg weer vervolgen. Rond kwart voor zes gebeurde een soortgelijk ongeval op de Prin-sestraat in Cadzand. Bij de botsing waren een Duitse en een Nederlandse auto-mobilist betrokken.

 

Verkeersbord
In de gemeente Middelburg gebeurden drie ongevallen waarbij een vrouw een verkeersbord ramde. De ongevallen vonden plaats op de Generaal Hakewell Smithlaan, de Doeleweg en de Schroeweg. Bij de ongevallen op de Doeleweg en de Smithlaan was sprake van schade aan zowel het bord als de auto. Op de Schroeweg raakte alleen het bord beschadigd.

 

Tractor
Bij ten minste twee ongevallen werd geen berger ingezet, maar een lokale boer. Zo ook op de Postweg in Lewedorp. Daar reed rond half vier een auto in de sloot. Deze auto werd met behulp van een tractor weer op de weg gezet. Het-zelfde gebeurde bij een ongeval op de Hondegemseweg in Grijpskerke. Rond tien voor half zeven belandde daar een personenauto met aanhangwagen in de sloot.

 

Kettingbotsing
De politie werd rond kwart over vijf ter plaatse gevraagd op de Bernhardweg West in Nieuwdorp. Hier waren diverse auto’s op elkaar gereden nadat een Bel-gische automobilist remde en achterliggende automobilisten niet op tijd meer konden stoppen. Eén auto moest worden weggesleept door een takelbedrijf.

 

A58
Op de A58 gebeurden ten minste drie ongevallen. Bij Nieuw en Sint Joosland belandde een personenauto in de berm na een slippartij. Andere automobilisten duwden deze auto weer op de weg. Bij Arnemuiden raakte één personenauto beschadigd bij een botsing. Rond tien over half vijf reed een auto van het talud in Heinkenszand. De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.

 

Kop-/staart
Zowel in Middelburg als in Vlissingen gebeurde een kop-/staartbotsing als gevolg van de gladheid. Op de Bonedijkestraat in Vlissingen reden een 32-jarige Goese-naar en een 51-jarige Vlissinger op elkaar. Op de Volderijlaagte in Middelburg gebeurde rond kwart over vijf een soortgelijk ongeval.

 

In Ritthem reden rond half vier twee vrachtwagens op elkaar. Op de Oude Pol-derdijk in Baarland gebeurde rond acht uur een ongeval. Ook in het buurtschap Spui (gemeente Tereuzen) gebeurde een ongeval. Bij deze drie aanrijdingen was materiële schade.

 

Zie ook:
- Winterweer doet zijn intrede in provincie
- Waarschuwing voor gladheid op Zeeuwse wegen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren