Weerbericht:
In het noorden bewolkt, elders opklaringen en enkele (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Adviessnelheid op Zanddijk Yerseke

Toegevoegd: 17-03-2009, 13.35 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - De Provincie Zeeland heeft op de Zanddijk (N673) in Yerseke borden met een adviessnelheid van 60 kilometer per uur om het aantal ongelukken te verminderen.


Volgens de provincie is gebleken dat automobilisten op de Zanddijk onvoldoende rekening houden met het feit dat deze smalle en bochtige weg niet geschikt is om met hogere snelheid te berijden.

Vorig jaar zijn er enkele ernstige ongevallen gebeurd waarbij auto's van de dijk zijn gereden. De provincie hoopt dat de bordjes zulke ongelukken voortaan kunnen voorkomen.

Aanvankelijk was de Provincie van plan om op de weg een verplichte snelheidsbeperking van 60 kilometer per uur in te voeren.

Na overleg met de gemeente is besloten om voorlopig een adviessnelheid aan te geven en het effect hiervan af te wachten. Wanneer blijkt dat de maatregel onvoldoende effect heeft op het snelheidsgedrag, zal alsnog een verplichte snelheidslimiet worden aangegeven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
PG (30-3-2009 om 16:40)
Een snelheid van 80 km/u is echt niet te snel op de zanddijk. Behalve bij die scherpe bocht, waar je je snelheid terugbrengt naar 60. Wat mij betreft kunnen die 60-borden weg en zou iedereen eens bij zichzelf te rade moeten gaan of ze wel auto moeten blijven rijden.
E. (18-3-2009 om 09:11)
Nou ja wat maakt het uit molendijk of zandijk. Zo te lezen weet iedereen waar het over gaat! Ik rij regelmatig over die dijk en gewoon met een gangetje van 80km, dat is te doen, maar zo als zoveel zeggen of schrijven, je moet niet aan je radio of een mobiel aan je oor hebben, ja dan gaat het mis.
Ikke (18-3-2009 om 07:19)
Nou geweldige oplossing hoor. Nu gaat iedereen geirriteerd inhalen. Dáár komen juist de ongelukken van. Op de Molendijk én Zanddijk kun je gemakkelijk 80 rijden. Ze zouden eens iets aan de weg zelf moeten doen. Hebben ze wel eens gekeken naar de bochten? Die zijn helemaal weggezakt!
Meer dan 10x per dag over de dijk (18-3-2009 om 07:11)
Als ze eerst eens het asfalt gaan vernieuwen waar het nodig is dus in de bochten dan is het al een stuk veiliger en als je 60 over de dijk rijd heb je denk een groter probleem met al die vrachtwagens die achter je gaan duwen
MT (17-3-2009 om 23:13)
@Kees, Je hebt volkomen gelijk. Het is niet de Zanddijk die problemen oplevert, maar de Molendijk en ik rijd er 70 km en in die akelige bochten 60 km. Samantha doet het gelukkig ook, want er wordt best onverantwoord gereden soms!!
Yese (17-3-2009 om 22:48)
Als de provincie/ gemeente eerst iets aan het wegdek zou doen of borden pplaatsen met slechtwegdek en dan de snelheid omlaag brengen oke zou redelijk zijn maar nu???? prioriteit nummer 1 slecht wegdek!!!!!! denk dat veel mensen het nu wel met me eens zijn
Cookie-instellingen beheren