Weerbericht:
Enkele winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietsendief verstopt zich in trein

Toegevoegd: 18-03-2009, 18.04 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft vanmiddag een fietsendief opgepakt die zich had verstopt in het toilet van een trein bij het station van Middelburg.


Een agent zag over de Kousteensedijk in Middelburg een man verdacht rondlopen met een fiets en sprak hem aan. Al gauw bleek dat hij de fiets had gestolen. Hij gooide de fiets weg en ging er vervolgens te voet vandoor.

De agent rende hem na en na een achtervolging door diverse Middelburgse straten kwamen ze terecht op het station. De dief verstopte zich en kwam tevoorschijn toen er een trein aan kwam rijden. Hij sprong direct de trein in.


Inmiddels had de agent collega's gewaarschuwd en samen konden ze de man, die een toilet was ingevlucht, overmeesteren. Op het bureau bekende de man, een 35-jarige Middelburger, dat hij al 7 fietsen had gestolen nabij het station aan de Kanaalweg in Middelburg. Hij was ook in het bezit van een zogenaamde loper van fietssloten en ander gereedschap.

De spullen werden in beslag genomen. De man is ingesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Roos (19-3-2009 om 08:09)
En waar zijn die fietsen gebleven? Het bezit van een loper is in Nederland niet strafbaar, een AXA slot is met zo'n loper simpel open te maken. Bedankt overheid, voor dit gedoogbeleid, betaald u ook een nieuwe fiets?
Marinet (18-3-2009 om 19:34)
Wat is het toch erg om op zo,n manier je fiets kwijt te raken,en hoe komt zo,n kerel aan dat gereedschap,wat zou die persoon voor een dagtaak hebben,onbegrijpelijk dat zulke dingen gebeuren.
Fred (18-3-2009 om 19:11)
35 jaar?? 7 fietsen?? dat noem ik nou asociaal!!! benieuwd wat voor straf hij krijgt.
Jootje (18-3-2009 om 19:10)
Morgen staat hij er weer....!!!!!!!!!!!
B. (18-3-2009 om 19:05)
Goed dat ie gepakt is!!! dat is wel fijn als je je fiets op slot zet en ze hebben fietsenmakers gereedschap(loper) dan helpt een duur slot ook al niet meer.
@MBG (18-3-2009 om 18:57)
Goed bezig zijn laaste veel fietsen gestolen in Middelburg centrum goed dat deze man gepakt is Politie zeeland meer controleren op dit soort diefstallen enz!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren