Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal dichte mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

27 Boetes bij grote controle Vlissingen

Toegevoegd: 19-03-2009, 21.49 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Bij een verkeerscontrole die vanmiddag in Vlissingen werd gehouden zijn in totaal 27 boetes uitgedeeld. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Tijdens de controle, die tussen 13.30 en 16.30 uur plaatsvond, werd met name gelet op voertuigen waarmee op het eerste gezicht of gehoor iets niet in orde leek. Motoragenten haalden zowel brom-fietsers als automobilisten uit het verkeer. Ze werden vervolgens naar de controleplaats op het Baskenburgplein gedirigeerd.

Daar werd het betreffende voertuig nader bekeken. In totaal leverde dit onder meer vijf boetes op voor een overschrijding van het (uitlaat)geluid. Ook overschreden vijf brommers de snelheid op de rollerbank.

Vanwege technische gebreken werden vijf kentekenbewijzen ingevorderd. Eén bromfietser deed een wheely en kreeg daarom een boete. Verder werden boetes uitgedeeld voor het ontbreken van de uitlaatinrichting, het rijden door rood en het niet voldoen aan de gordel- of helmplicht. Ook weigerde één persoon mee te rijden naar de controleplaats. Anderen hadden te donkere ruiten of te gladde banden.

Eén scooter werd in beslag genomen omdat de eigenaar voor de derde keer met deze opgevoerde bromfiets reed die tevens teveel geluid produceerde.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dolf (20-3-2009 om 21:22)
Goed dat de politie eens controleert op het uitlaatvolume. Die kachelpijpen die sommige onder hun auto hebben hangen, om op te vallen, maken een enorm lawaai. Ik noem dat zinloze herrie.
Anti wheely (20-3-2009 om 15:58)
Ik weet zeker als er die dag goed gesurveilleerd werd in de scheldestraat hadden er meer scooters bekeurd geweest voor wheely's, opgevoerd rijden, etc.!
Henk jan smit (20-3-2009 om 12:24)
Zwaar belachelijk, Alsof je met te hard geluid ongelukken krijgt? Te gladde banden en geen helm/ gordel snap ik wel. dat is voor veiligheid. Maar geluid??? snap ik niet helemaal
Kees Francke (20-3-2009 om 12:20)
Goede acties, nu nog in Middelburg, die geluidsoverlast van die scooters en opgepimpte auto's is iedereen een doorn in het oog.
Alexia (20-3-2009 om 11:31)
Graag nog meer van dit soort acties. Geluidsoverlast van motorvoertuigen in de Gemeente Vlissingen is buitensporig. Regelmatig controleren werkt preventief. Politie doe ook eens een controle in Oost-Souburg, want ook daar rijden regelmatig scooters en auto's met buitensporig veel geluid rond.
B. (19-3-2009 om 23:00)
Vervelend, maar als alles in orde is en je aan regels houd, krijg je ook geen boete!
Cookie-instellingen beheren