Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gravers naar oorlogtuig aangehouden

Toegevoegd: 20-03-2009, 14.16 uur
Door: Laurens Jobse
MIDDELBURG - Afgelopen nacht zijn er in het duingebied van staatsnatuurmonument "De Manteling van Walcheren" twee mannen aangehouden op verdenking van vernieling.


Sinds september 2008 is politie Zeeland in samenwerking met Staatsbosbeheer een onderzoek gestart naar vernielingen die worden gepleegd in "De Manteling". De vernielingen, bestaande uit het graven van diepe kuilen, sommige met een afmeting van 2 tot 4 meter, leidden tot gevaarlijke situaties.

Afgelopen drie weken is door politie, staatsbosbeheer en "groene Boa's" (opsporingsambtenaren van natuurorganisaties in Zeeland) gepost, wat afgelopen nacht leidde tot de aanhouding van twee inwoners uit de gemeente Veere van 22- en 23 jaar.

De twee hadden het toegangshek geopend en waren met hun auto de duinen ingereden en hadden daar gegraven naar oorlogstuig. Bij terugkeer zijn ze in de kraag gevat. Ze hebben bekend diverse malen naar oorlogstuig te hebben gegraven.

Hun gereedschap is in beslaggenomen en de mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (21-3-2009 om 09:35)
2 ( vervolg) Los van het feit dat die troep zo al zo levensgevaarlijk is. Als ik zo iets vind ( op plekken waar het wel mag) laat ik het liggen en waarschuw ( eventueel) de instanties.Wij, hobbyisten begrijpen ook dat dit werk moet gebeuren ( ophogen e.d.) maar voor onze hobby is het nu "slecht".
Erik (21-3-2009 om 09:31)
Gereedschap niet meer terug en een flinke boete. Ik ben ook een "zoeker" ( niet naar oorlogstuig overigens) en je weet dat je als hobbyist NIET in duinen of andere plekken mag komen waar verbodsregels gelden. Op deze manier wordt onze mooie hobby in een kwaad daglicht gesteld. LEES VERDER IN 2
Zoop (21-3-2009 om 08:11)
Van mij mogen ze ook lekker graven, als ze maar geen gevaarlijke situaties achterlaten of historische dingen vernielen. en daar schort het nog al eens aan.
Barend (20-3-2009 om 21:59)
Lekker laten graven Henk? Wat een domme reactie, laat dat graven naae explosieven aan de E.O.D. over.
Henk (20-3-2009 om 18:36)
Laat ze toch lekker graven joh..
Explosiegevaar (20-3-2009 om 18:28)
Wat een domme mannen! In Ieper (B) en omstreken gebeuren nog steeds ongevallen door munitie uit notabene de Eerste wereldoorlog! De E.O.D. explosieven opruimingsdienst kan erover meepraten. Hadden ze soms die rommel thuis bij vrouw en kinderen ten toon willen stellen?, zwaar bekeuren die gasten.
Cookie-instellingen beheren