Weerbericht:
Zaterdag overwegend droog en aan de noordkust veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Gravers naar oorlogtuig aangehouden

Toegevoegd: 20-03-2009, 14.16 uur
Door: Laurens Jobse
MIDDELBURG - Afgelopen nacht zijn er in het duingebied van staatsnatuurmonument "De Manteling van Walcheren" twee mannen aangehouden op verdenking van vernieling.


Sinds september 2008 is politie Zeeland in samenwerking met Staatsbosbeheer een onderzoek gestart naar vernielingen die worden gepleegd in "De Manteling". De vernielingen, bestaande uit het graven van diepe kuilen, sommige met een afmeting van 2 tot 4 meter, leidden tot gevaarlijke situaties.

Afgelopen drie weken is door politie, staatsbosbeheer en "groene Boa's" (opsporingsambtenaren van natuurorganisaties in Zeeland) gepost, wat afgelopen nacht leidde tot de aanhouding van twee inwoners uit de gemeente Veere van 22- en 23 jaar.

De twee hadden het toegangshek geopend en waren met hun auto de duinen ingereden en hadden daar gegraven naar oorlogstuig. Bij terugkeer zijn ze in de kraag gevat. Ze hebben bekend diverse malen naar oorlogstuig te hebben gegraven.

Hun gereedschap is in beslaggenomen en de mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaasjan (22-3-2009 om 21:26)
Oorlogs-spullen mooi Jesse? wel eens gesproken met landmijnslachtoffers? in oorlogslanden zijn talloze burgerslachtoffers van oorlogstroep! Bezoek de loopgraven en kerkhoven van Verdun en Ieper, luister aldaar eens naar the last post, dan besef je de totale zinloosheid van oorlog en oorlogstuig.
Jesse (22-3-2009 om 19:25)
Ja eric bla bla bla . Zo jij andere spullen mooi vind . Vinden wij oorlogsspullen mooi .
Evet (22-3-2009 om 13:44)
Laat ze lekker graven inderdaad, op een gegeven moment is dat spul een keer op, dan houd dat gegraaf ook op.
Marina (21-3-2009 om 19:40)
Raar tijdstip om naar oorlogstuig te gaan graven en dan de kuilen open te laten liggen. Flink straffen en laat ze de kuilen maar zelf terug dicht maken en nog netjes ook.
Jesse (21-3-2009 om 17:26)
Heb heel de nacht in de cel gezeten voor iets wat ik niet heb gedaan . Het ging om grote kuilen waar ik nix van weet . Ik heb 3,5uur gezegd dat ik die kuilen niet heb gegraven. Wat staat er in de krant . JONGENS HEBBEN BEKEND
Vonck (21-3-2009 om 11:49)
Ze zouden het maar bij je in huis brengen die rotzooi.
Cookie-instellingen beheren