Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Groot ongeval op de Zeelandbrug

Toegevoegd: 20-03-2009, 17.47 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Laurens Jobse
ZIERIKZEE - Bij een ernstig ongeval op de Zeelandbrug zijn vanavond meerdere gewonden gevallen. De brug was lange tijd afgesloten voor het verkeer.


Rond 17.10 uur reed een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dronten in op twee personenauto's. De inzittenden van de auto's raakten gewond. De brandweer rukte met groot materieel uit. Diverse ambulances en de traumahelikopter rukten uit om de gewonden te helpen. Eén van de slachtoffers zou er ernstig aan toe zijn. De exacte verwondingen zijn echter nog onbekend.

Aanvankelijk gingen de hulpdiensten uit van een beknelling, maar hiervan bleek geen sprake. De auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf. De truck, welke was geladen met vet, is weggesleept door bergingsbedrijf Kuzee. Rond 19.30 uur kon de weg worden vrijgegeven.

De vrachtwagenchauffeur is door agenten meegenomen naar het politiebureau in Zierikzee om een verklaring af te leggen. Volgens de politie vond het ongeluk plaats toen de trucker moest remmen voor zijn voorganger. Doordat de lading naar voren werd gedrukt, botste de chauffeur op de personenauto voor hem. Die auto botste vervolgens weer op zijn voorganger. De politie heeft de truck in beslag genomen om de tachograafschijf te onderzoeken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Djo! (21-3-2009 om 08:34)
Ik hou mijn hart vast als ik zie hoe een personenauto met 80 km per uur over de brug gaat waar op nog geen meter afstand een truck achteraan dendert.. maar nogmaals: DIT IS GEEN VERWIJT RICHTING DE CHAUFFEUR IN KWESTIE. Maar chauffeurs probeer je voor te stellen hoe het voelt als automobilist
Djo! (21-3-2009 om 08:28)
Allereerst veel sterkte aan alle betrokkenen! Zonder de chauffeur in kwestie ergens van te beschuldigen verzoek ik bij deze alle chaufeurs die over de brug rijden hun cruse controll even uit te schakelen en afstand te houden.
Taxichauffeuse (21-3-2009 om 08:17)
Als ik dit zo lees verbaast het me niks dat het weer eens verkeerd gaat met die vrachtwagens Kom het vaak tegen dat ze echt dicht op je zitten Wij worden vaak bestempeld als wilde rijders maar hun mogen ze echt wel wat meer controleren op bumperkleven veel sterkte voor alle betrokkenen
Mark (21-3-2009 om 07:53)
Je zal maar kindertjes op de achterbank hebben zitten!!
Dennis (21-3-2009 om 02:01)
Sterkte aan de betrokkenen!
Jan (20-3-2009 om 21:59)
Goh, dat zo'n autootje zo opgevouwen kan worden hé!
Cookie-instellingen beheren