Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf jongens aangehouden voor vernieling

Toegevoegd: 22-03-2009, 20.34 uur
Door: Manfred Berrevoets
THOLEN - Zaterdagmiddag rond 15.15 uur kreeg de politie op Tholen een melding dat een groepje van vijf jongens op het dak van een school in Tholen met stenen aan het gooien was.


Ter plaatse trof de politie inderdaad de jongens op het dak, ze gingen er gelijk vandoor en vlogen alle kanten op. Toen de politie richting de Molenvlietsedijk reed, kwamen er daar twee over het hek. Deze twee, een 16-jarige uit de gemeente Veere en een 20-jarige uit Middelburg, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De andere drie, Middelburgers van 14 en 16 jaar, werden even later door een bekende van de vijf naar het bureau gebracht. De jongens zijn gehoord ter zake baldadigheid en/of zich bevinden op verboden terrein.

Allen bekenden en er zal proces-verbaal worden opgemaakt. De jongens vertelden 'Freerunners' te zijn. Dit zijn personen die met sierlijke bewegingen op gebouwen e.d. springen, klimmen en rennen. Ze gaven echter toe dat het gooien met stenen niet bij het freerunnen paste.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (23-3-2009 om 18:09)
Over "freerunners"staan ook mooie filmpjes op het internet. ;-D
Cookie-instellingen beheren