Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
132 files van totaal 478 km

Kitesurfer maakt flinke klap in duinen

Toegevoegd: 23-03-2009, 17.53 uur
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Een 36-jarige Vlissingse kitesurfer is vanmiddag rond 12.05 uur als gevolg van een harde windvlaag neergestort in de duinen tussen Zoutelande en Dishoek.


Het slachtoffer was tijdens het uivouwen van zijn kite gegrepen door de harde zuidwesten wind. De man werd meegesleurd, de duinen op. Het slachtoffer klapte uiteindelijk hard met zijn benen op de grond. Hierdoor brak hij zijn enkel. Het slachtoffer lag vol in de wind en raakte daardoor bovendien ook nog eens onderkoeld.

Een ambulanceteam werd door de KNRM van Westkapelle naar de plek des onheils gebracht. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd werd deze op de wervelplank gelegd.


De gewonde werd door politiemensen, ambulancepersoneel en redders van de KNRM de duinen afgedragen en in de Unimog van de KNRM gelegd.

Een in de buurt aanwezige shovel maakte een pad zodat het strandvoertuig wat gemakkelijker door het mulle zand kon rijden. Bij de duinovergang Kaapduinseweg bij Dishoek is het slachtoffer overgeladen in een ambulance. De gewonde is vervolgens naar het ziekenhuis in Vlissingen vervoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boris (24-3-2009 om 14:50)
Alleen de duinen zaten ff in de weg. Het heeft me wel een hoop pinnen schroeven en mooie plaatjes opgeleverd. Maak je geen zorgen voorlopig wordt er door mij dus even niet meer gevliegerd. Wellicht wat kneeborden met mijn surf- kite, haha groetjes
Boris (24-3-2009 om 14:49)
Nou, ik ben dus de "kitesurfer". Het was dus geen surf-kite. Maar een supergrote nasawing die ik inderdaad ff niet meer kon houden. Het was opzich wel een spectaculaire hoge sprong op zich te doen, alleen de duinen zaten ff in de weg.
B. (24-3-2009 om 00:11)
Denk t ook ZOOP! tja het waaide gewoon echt veel te hard dat weet een wandelaar nog, hoef je geen kiter voor te zijn.
Timo (23-3-2009 om 21:12)
Het was een gewoone wandelaar die een keer wou vliegeren ter info dus niet in he kwaat dag licht trekken van de kite surfers
Zoop (23-3-2009 om 18:02)
Dus windkracht 10/11 was een beetje teveel voor een kite?
Cookie-instellingen beheren