Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Tsjechische 'stuurman' vervalst dienstboekje

Toegevoegd: 24-03-2009, 17.39 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De waterpolitie heeft maandag in Terneuzen een 38-jarige Tsjechische 'stuurman' aangehouden die verdacht wordt van het gebruik van een vervalst dienstboekje.


Tijdens een controle van de Waterpolitie in Dordrecht kreeg een agent het gevoel dat er met het boekje wel eens iets niet in orde kon zijn. Er werd een kopie gemaakt en na onder andere raadpleging van het internationale ‘Transport Documentensysteem Water’ bleek dat een valse stempel was gebruikt.

De Tsjechische overheid bevestigde dat aan de man slechts een dienstboekje met de kwalificatie ‘matroos’ was verleend. De andere kwalificaties ‘bootsman’ en ‘stuurman’ zijn later onrechtmatig in het boekje gezet.

De valse stuurman werd maandagavond weer op vrije voeten gesteld. Hij kreeg van het Openbaar Ministerie in Middelburg direct een dagvaarding mee waarin stond dat hij 16 juni voor de rechter in Middelburg zal moeten verschijnen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (24-3-2009 om 23:54)
Dit bericht lezende, zal het me niet verbazen dat ook valse rijbewijzen, en nog meer nep papier vanuit vml Oostblok de grens over komt. Daar is alles te koop. Nog erger is dat daarmee ook zuur behaalde echte papieren worden weggedrukt door dump lonen en de veiligheid op de tocht staat. Leve Europa?
Kapitein R. (24-3-2009 om 23:36)
Schip aan de ketting, deze matroos het land uitzetten, terug naar waar hij vandaan kwam.
Piet (24-3-2009 om 20:38)
Die zien we dus nooit bij de rechtbank verschijnen. Op zo iemand moet je het snelrecht toepassen!!
Marinet (24-3-2009 om 19:30)
En als hij nu niet voor de rechter verschijnd wat zouden dan de gevolgen zijn,misschien een boete van honderd euro en gaat vervolgens weer gewoon verder,
Cookie-instellingen beheren