Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 34 km

Twee mannen aangehouden na afpersing en oplichting

Toegevoegd: 27-03-2009, 16.07 uur
Door: Anne Goudzwaard
TERNEUZEN - Politie Zeeland heeft in Terneuzen twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht, door middel van afpersing en oplichting, diverse mensen geld afhandig te hebben gemaakt.


De afgelopen maanden heeft politie Zeeland in Zeeuws Vlaanderen uitvoerig onderzoek gedaan naar afpersing en oplichtingspraktijken. Dit resulteerde vorige week in de aanhouding van een 26-jarige in Terneuzen verblijvende man. De man wordt gezien als de hoofdverdachte. Deze week werd ook nog een 32-jarige man uit het Belgische Zelzate aangehouden. Beide mannen zitten in voorlopige hechtenis.

In enkele gevallen werden duizenden euro's afhandig gemaakt van de slachtoffers. Ook werd er voor grote sommen geld opgelicht. De in Terneuzen verblijvende hoofdverdachte, stelde in een aantal gevallen vakanties in het vooruitzicht. Deze vakanties werden wel door de slachtoffers betaald maar werden echter nooit gerealiseerd.

Hoewel een aantal gedupeerden zich inmiddels bij de politie heeft gemeld, bestaat het vermoeden dat meer mensen slachtoffer zijn geworden. Zij worden verzocht alsnog contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900-8844.

Het onderzoek is nog in volle gang.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alex (27-3-2009 om 16:45)
Voor de rest van hun leven vastzetten en alle schade plus een dikke ton boete terug laten betalen. smerig tuig dat het is
Cookie-instellingen beheren