Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Problemen verwacht bij NS en Connexxion

Toegevoegd: 30-12-2005, 12.46 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De problemen als gevolg van de sneeuwval en plaatselijke gladheid duren nog steeds voort. In totaal zijn inmiddels zo'n 30 ongelukken gebeurd door de gladheid.

De beheerders van de Westerscheldetunnel hebben extra maatregelen genomen om problemen in en rond de tunnel te voorkomen. Zo zijn de wegen van en naar de tunnel extra gestrooid en ook zijn er sneeuwschuivers ingezet. Men verwacht geen problemen meer rond de tunnel.

Op het spoor daarentegen worden wel grote problemen verwacht. Spoorbeheerder ProRail heeft mensen geadviseerd om na vier uur vanmiddag niet meer met de trein te reizen als dat niet echt nodig is. De Nederlandse Spoorwegen voorspellen dat de treinen vanaf twee uur vanmiddag met extra vertraging zullen gaan rijden.

Ook vervoersbedrijf Connexxion verwacht problemen. Het bedrijf, dat onder meer de busdiensten in Zeeland regelt, verwacht dat er vertragingen zullen optreden. Ook houdt het bedrijf er rekening mee dat bepaalde lijnen kunnen uitvallen als gevolg van de sneeuwval. Het bedrijf heeft aangegeven door te gaan met rijden totdat de veiligheid van weggebruikers, passagiers en chauffeurs niet meer gewaarborgd kan worden. Als dat niet meer het geval is zal per vestiging worden besloten of de bussen terug naar de remise gaan.

Momenteel wordt nog steeds extra gestrooid in de gehele provincie. Rijkswaterstaat, gemeenten en de provincie zijn met man en macht bezig om de wegen sneeuwvrij te maken. Er zijn tientallen extra mensen opgeroepen om de problemen voor te zijn.

In de loop van de middag zal Zeeland te maken krijgen met forse gladheid. Het gaat dan vermoedelijk ijzelen en dat zal zorgen voor spiegelgladde wegen. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut, het KNMI, waarschuwt voor extreme weersomstandigheden.

De komende uren wordt overigens opnieuw sneeuw verwacht.

Zie ook:

- Problemen door plotselinge gladheid op Zeeuwse wegen
- Winterweer doet zijn intrede in provincie
- Man aangehouden na bedreigen sneeuwbalgooiers

- Gladheid zorgt voor problemen op Zeeuwse wegen

- Vrouw bekneld in Kapelle na ongeval door gladheid


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren