Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Flyeractie voor veiligheid bij kustwerk

Toegevoegd: 31-03-2009, 09.47 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Vrachtwagenchauffeurs die materiaal aanleveren bij de dijkversterkingswerkzaamheden in Vlissingen krijgen vanaf vandaag extra tips over verkeersveiligheid.


Omwonenden van de Boulevard Bankert en Evertsen en de het gebied rondom de Zwakke Schakel Nolle-Westduin maken zich vooral zorgen over de menging van vrachtwagens met andere verkeersdeelnemers zoals: wandelaars, fietsers, skeeleraars en ruiters. Zij zijn niet gewend aan zoveel vrachtverkeer op de weg en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Het schap, het projectbureau Zeeweringen en de aannemer zien ook dat er door de grote toestroom van trucks gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarom zijn zij samen de flyeractie gestart.

De chauffeurs van aannemer Zeeuwse Stromen B.V. krijgen de flyers vanaf vandaag uitgereikt. Op de flyers komen onder meer bewoners aan het woord die hun zorgen uitspreken over de verkeersveiligheid. Zij roepen de chauffeurs op om hun snelheid aan te passen en goed op andere weggebruikers te letten. Het motto van de campagne is: ‘Bij dit karwei, een veilige weg voor ons allebei’.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthijs (31-3-2009 om 19:43)
Het niet gewend zijn aan is natuurlijk een beetje onzin. Je moet gewoon altijd opletten. Roepen zij ook, ipv de vrachtwachenchauffeurs, andere weggebruikers op om rekening te houden met vrachtwagens? Zo te lezen niet en dat is wel een beetje kortzichtig.
Omejaap (31-3-2009 om 11:57)
Krijgen de andere weggebruikers ook een flyer? niet alleen de wagens zorgen voor onveilige situaties, de andere weggebruikers gedragen zich ook arrogant ten opzichte van het werkverkeer.
Oppassertje (31-3-2009 om 10:54)
Helaas is het ook zo dat fietsers,wandelaars,skaters enz. totaal géén benul hebben wat de trucks voor ruimte nodig hebben om te draaien,achteruit te steken enz..Er staan niet voor niets hekkens en afzettingen waar de mensen dan toch doorheen willen,hier ontstaan gevaarlijke situaties door.........
Cookie-instellingen beheren