Weerbericht:
Vrij veel bewolking en eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Politie waarschuwt voor hennepkwekerijen

Toegevoegd: 01-04-2009, 09.37 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie Zeeland waarschuwt verhuurders alert te zijn voor huurders die hun pand gebruiken voor een hennepkwekerij. Aanleiding hiervoor is een hennepkwekerij die op 26 maart 2009 werd ontdekt in een woning aan het Oostkerkplein te Middelburg.


In deze hennepkwekerij werden 410 hennepplantjes aangetroffen. Drie personen, uit Den Haag, die daar aan het werk waren, werden ter plaatse aangehouden. Zij zitten nog steeds vast.

Uit onderzoek is gebleken dat de net gerenoveerde woning geheel was gesloopt om de hennepkwekerij in te richten. Zo waren de nieuwe keuken, badkamer en toilet verdwenen om meer ruimte te maken. Een schadepost voor de verhuurder van 10.000 euro.

In alle deurposten, raamkozijnen en vensterbanken, zelfs in het laminaat waren schroeven gedraaid. Voor de afvoerslangen waren grote gaten gemaakt in de muren om de luchtslangen door te voeren. Al met al een schade van nog eens 20.000 euro.

De hoofddader bleek onder de valse naam van F. Akachit en een valse werkgeversverklaring de woning gehuurd te hebben. Uit onderzoek is gebleken dat deze persoon, vermoedelijk in de omgeving van Goes en Vlissingen, nog meer woningen heeft gehuurd van particulieren en daar een hennepkwekerij heeft opgestart. De politie is op zoek naar de eigenaren van deze woningen en waarschuwt andere verhuurders van woningen alert te zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (2-4-2009 om 05:32)
@Huurder, wat ben jij een jankerd zeg. Het zal je gebeuren dat je huis in de fik gaat omdat je buurman illegaal stroom aftapt.
Huurder (1-4-2009 om 17:14)
En nu is dus elke huurder verdacht, ik ben zelf huurder maar heb nog nooit gekweekt,en betaal iedere maand netjes mijn huur ik vind het een kwalijke zaak dat zo elke huurder afgeschilderd word als potentiele wietteler dus politie ga de echte boeven vangen en laat onschuldige burgers in hun waarde!!
Vonck (1-4-2009 om 16:44)
Mijn mening is hiervoor de eigenaar aansprakelijk houden. Mijn vader (waarvoor ik werk) verhuurd al meer dan 25 jaar ongeveer 400 panden in nederland. Elk pand krijgt een jaarlijkse inspectie waarbij gekeken wordt naar o.a. 'technische mankementen' Dit kost wat meer maar je voorkomt er rotzooi mee.
Bloem (1-4-2009 om 10:35)
Dit gebeurt al jaren mensen die geen geld hebben zdoen rare dingen een dit is er een van.goed dat de mensen er achter worden gepakt want die mensen die dit doen doen het uit pure geldnood jammer voor die mensen die zo misbruikt worden..
Peter (1-4-2009 om 10:29)
Heheehe politie doet net of dat iets nieuws is..waar denken ze dan dat alles vandaan komt? De koffieshops krijgen toch aanvoer? Dit gebeurt al sinds jaren 70 volop.Je moet maar eens razzia houden hahaha onder woningen in uitgegraven kruipruimten en garage-boxen geluiddicht en schuurtjes en zolders
Cookie-instellingen beheren