Weerbericht:
Vannacht (mot)regen. Overdag af en toe zon, tot de avond vrijwel droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Vier gewonden bij ongeval Zuiddorpe

Toegevoegd: 01-04-2009, 23.20 uur
Vier gewonden bij ongeval Zuiddorpe
Door: Manfred Berrevoets
ZUIDDORPE - Bij een eenzijdig ongeval op de Hoofdweg Zuid in Zuiddorpe zijn woensdagmiddag vier personen gewond geraakt.


Het ongeval vond rond 16.45 uur plaats toen een 89-jarige automobilist uit Wachtebeke (B) over de Hoofdweg Zuid reed komende uit de richting van de Hoofdweg Noord. Door nog onbekende oorzaak botste hij tegen een geparkeerd staande auto, sloeg over de kop en kwam aan de andere zijde van de weg tot stilstand.

De 89-jarige automobilist en zijn inzittenden, een 82-jarige man uit Wachtebeke, een 85-jarige vrouw uit Wachtebeke en een 70-jarige vrouw uit Zaffelarae zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van hun verwondingen is nog niets bekend.

Door de eigenaar van de geparkeerd staande auto, een huisarts die net op huisbezoek was aan de Hoofdweg Zuid, is direct eerste hulp verleend. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Hier zijn allen, mede gezien de hoge leeftijd, ter observatie opgenomen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthijs (3-4-2009 om 17:17)
@jaja: Idd niet altijd, maar wel meestal. En er zijn wel bejaarden die goed auto kunnen rijden, net zoals je de lotto wel kan winnen. Beide zijn uiters zeldzaam. En er zijn veel meer jongeren die beter rijden dan bejaarden. Echt. Veel meer.
Jan (3-4-2009 om 07:13)
Raar ongeval, het zou mij niks verbazen als later blijkt dat er ook nog een motorrijder bij betrokken zou zijn geweest waarvoor die meneer heeft moeten uitwijken!
Matthijs (2-4-2009 om 20:19)
Weer een bejaarde die al lang zijn rijbewijs had moeten inleveren. Ze DENKEN veilig te rijden maar veroorzaken juist extra gevaar met hun getreuzel. @jaja: Er zijn heel veel meer jongeren die veiliger rijden dan bejaarden. Dat komt door hun lage reactievermogen. Ga met de bus ze hebben alle tijd.
@jan (2-4-2009 om 20:14)
Ik heb het nog gekker gezien vorige jaar: een auto die met 30km/h over de kop vloog! waarom zou het met 50 dan niet kunnen???
Zeeuwtje (2-4-2009 om 17:13)
Ik woon ook in zuiddorpe en er is niet te hard gereden. Dat kan overigens ook niet echt hoor op die weg. Vergeet niet de laaghangende zon die verblindt??? En de auto heeft net de auto van de huisarts geraakt en zo'n kleine auto slaat snel over de kop zegt de brandweer..
Jan (2-4-2009 om 15:54)
Een 50km weg. Een auto met 4 personen, ondersteboven landen? Lukt dus echt niet met 50km/u! Die moet wel sneller gereden hebben, maar zodra het over 80+ gaat hoor je daar niks over. Soms moet je ineens in de ankers als ze 50 rijden waar je 80 mag! LEVENSGEVAARLIJK!
Cookie-instellingen beheren