Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 47 km

Hulpdiensten hebben niets tegen kleine lift

Toegevoegd: 30-12-2005, 13.05 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

GOES - Het komt zo’n tien keer per jaar voor in Zeeland. Een ambulance rukt uit om spoedeisende hulp te bieden, maar bij aankomst blijkt de patiënt in een flat te wonen met een lift die te klein is voor de brancard. De brandweer moet eraan te pas komen om de patiënt via het raam naar beneden te takelen.

Regionale Woningbouwvereniging Samenwerking (RWS) in Goes is niet van plan om aanpassingen te doen aan de flats. „Het is een probleem dat al jaren speelt, maar we kunnen er niets meer aan doen. Als je een nieuwe lift in zo’n flat wilt bouwen, kost dat tientallen duizenden euro’s. Dat is veel te veel geld voor die enkele keer dat het voorkomt“, zegt H. Bekker, sectormanager woonservice.

In nieuwe flats worden wél ruime liften aangebracht. Bekker: „Als ik het vandaag opnieuw moest doen, zou ik het anders doen, maar het is geen onoverkomelijk probleem.“

Dat laatste vindt ook J. van der Velde, directeur van de regionale ambulancevoorziening Zeeland. „We komen het probleem vaker tegen, maar we hebben goede afspraken met de brandweer.“


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren