Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 205 km

'Psychopaat' deed alleen oefeningen

Toegevoegd: 02-04-2009, 14.10 uur
'Psychopaat' deed alleen oefeningen
Door: Laurens Jobse
GOES - De 25-jarige Frank de Wolf die afgelopen maandag in Goes werd aangehouden omdat hij met een zwaard liep te zwaaien, beoefende naar eigen zeggen de Chinese traditionele vechtkunst Shaolin.
 
Afgelopen maandag ging De Wolf, zoals hij dat wel vaker doet, oefenen en trainen in de open lucht. Hiervoor koos hij een uithoek van het eilandje aan de Elvis Presleylaan in Goes uit. Dat viel niet bij alle omstanders in goede aarde. Iemand belde de politie en die arresteerde de Goesenaar.
 
Het 'incident' dat zich maandag voordeed in Goes is volgens De Wolf een ongelukkig voorval. “Ik trainde afgelopen maandag zelf met een blikken immitatiezwaard. Zo'n zwaard is verschrikkelijk bot en voor de helft slap. Iemand echt verwonden zal dus niet lukken met dit zwaard.” De politie dacht daar anders over en zette meerdere eenheden in om hem aan te houden. Wolf zelf is er zeker dat de situatie niet bedreigend was: “Ik heb al veel positieve reacties gekregen van mensen die mij zagen trainen. Van jong tot oud zijn mensen onder de indruk. Ze staan zelfs vaak spontaan te applaudisseren.”


Lees verder op Zeeuwseregio.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bange buurtbewoner (2-4-2009 om 20:26)
Tja kerel, na het kinderdrama van Dendermonde ga je al helemaal niet met messen e.d. in de buurt van een plaats waar kinderen spelen lopen zwaaien met die dingen, dom dom dom! Ga voortaan met je wapens zwaaien bij een daarvoor bestemde vechtsportclub in een sporthal!
******** (2-4-2009 om 20:16)
Wat een overtrokken en overdreven reactie allemaal. De lokatie is misschien niet helemaal goed gekozen, maar om iemand gelijk te arresteren, had ook bij een waarschuwing kunnen blijven. Er was duidelijk niemand in gevaar.
Matthijs (2-4-2009 om 19:53)
Daar hebben ze een mooi woord voor namelijk, Paranoïde. Deze angstcultuur word veroorzaakt door de overheid met hun "terroristen" excuus. Achter alles word een aanslag gezocht. Tuurlijk lopen er gekken rond, maar de kans dat je die treft is heel erg klein. De kans dat je de lotto wint is 3x groter.
D (2-4-2009 om 19:28)
Gadver!! wat een stelletje zeikerds hier, je kon duidelijke zien dat hij zen sport aan het beoefenen was en om dan gelijk de politie te bellen is wel heel erg overdreven. De mensen in die buurt hebben gewoon niks te doen! Heb respect voor hem.
Tiest (2-4-2009 om 19:27)
Als deze zelfde meneer, en of iemand anders dit gedaan had met een (nep)pistool, dan hadden we toch ook de politie gebeld of niet dan. Als je zo'n sport beoefend moet je dit doen op de sport school ! Stel dat iedereen z'n sport gaat beoefenen in de speeltuin!!!!!!!!!!!!
Wim (2-4-2009 om 19:26)
Onzin ik vind het juist normaal dat de politie gaat kijken er gebeuren gewoon veel rare dingen de laaste tijd als ze niks doen en er gebeurd wel wat is het ook niet goed.om hem gelijk mee te nemen had niet gnodig geweest.
Cookie-instellingen beheren