Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

'Psychopaat' deed alleen oefeningen

Toegevoegd: 02-04-2009, 14.10 uur
'Psychopaat' deed alleen oefeningen
Door: Laurens Jobse
GOES - De 25-jarige Frank de Wolf die afgelopen maandag in Goes werd aangehouden omdat hij met een zwaard liep te zwaaien, beoefende naar eigen zeggen de Chinese traditionele vechtkunst Shaolin.
 
Afgelopen maandag ging De Wolf, zoals hij dat wel vaker doet, oefenen en trainen in de open lucht. Hiervoor koos hij een uithoek van het eilandje aan de Elvis Presleylaan in Goes uit. Dat viel niet bij alle omstanders in goede aarde. Iemand belde de politie en die arresteerde de Goesenaar.
 
Het 'incident' dat zich maandag voordeed in Goes is volgens De Wolf een ongelukkig voorval. “Ik trainde afgelopen maandag zelf met een blikken immitatiezwaard. Zo'n zwaard is verschrikkelijk bot en voor de helft slap. Iemand echt verwonden zal dus niet lukken met dit zwaard.” De politie dacht daar anders over en zette meerdere eenheden in om hem aan te houden. Wolf zelf is er zeker dat de situatie niet bedreigend was: “Ik heb al veel positieve reacties gekregen van mensen die mij zagen trainen. Van jong tot oud zijn mensen onder de indruk. Ze staan zelfs vaak spontaan te applaudisseren.”


Lees verder op Zeeuwseregio.nl.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chill (4-4-2009 om 09:47)
Mensen zijn gewoon veel te bang tegenwoordig.
Marja (4-4-2009 om 04:27)
Het is een rare situatie,maar stel je zit op een schietvereniging en je gaat in een speeltuin oefenen dat kan toch ook niet,dus waarom met een zwaard dan wel.Ik kan me goed voorstellen dat er moeders ongerust zijn.Diegene die het normaal vinden hebben waarschijnlijk nog geen kinderen.
Joop (3-4-2009 om 08:54)
Wat een overdreven reactie van die moeder hier... De man is gewoon weer vrijgelaten nadat duidelijk werd wat er nu echt aan de hand was. De overdreven arrestatie techniek die is toegepast is echt van de zotte. Als er nou echt sprake was van een dreigende situatie... maar die was er totaal niet.
Tom (3-4-2009 om 08:16)
Uit de andere reacties is te zien hoe bang de mens gemaakt word straks mag je ook niet meer joggen denken ze dat ze achterna gezeten worden
Haha (3-4-2009 om 08:02)
Er was gewoon niets aan de hand, maar je hebt natuurlijk van die hysterische moeders die niets beleven op een dag en dan maar de politie gaan bellen. Grote paniek om niets. Als dit de maatschappij is dat hoor ik er liever niet bij
T (3-4-2009 om 07:33)
Je kunt tegenwoordig niks meer doen??? Dat vind ik ook niet echt gek hoor. Omdat er hier in Nederland tegenwoordig veel van die gestoorde mensen rond lopen, kan iemand die niemand kwaad wil, bedreigend over komen op andere. terwijl dat helemaal zijn intentie niet eens is.
Cookie-instellingen beheren