Weerbericht:
Zonnige perioden, vooral vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouwen slachtoffer zakkenroller

Toegevoegd: 03-04-2009, 08.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Donderdag zijn in Middelburg en Zierikzee in totaal drie vrouwen het slachtoffer geworden van een zakkenroller.


In Zierikzee werd 's ochtends tussen 11.30 en 11.45 een 59-jarige vrouw uit Zierikzee bestolen van haar portemonnee. Dat gebeurde op het Havenplein in Zierikzee. De portemonnee, met daarin onder meer bankpassen, werd uit de tas van de vrouw weggenomen. Toen de vrouw, na het ontdekken van de diefstal haar passen ging blokkeren bleken er al honderden euro's te zijn gepind.

In Middelburg werd tussen 15.30 en 15.45 een 41-jarige Middelburgse bestolen in de Lange Delft. Ook hier werd de portemonnee weggenomen uit de tas van het slachtoffer. In de portemonnee zaten enkele tientallen euro's en waardepapieren.

Kort na deze beroving werd ook een 77-jarige Vlissingse in Middelburg bestolen. Zij werd tussen 15.45 en 16.00 uur op de Markt eveneens bestolen van haar portemonnee. De portemonnee werd weggenomen uit de handtas van de vrouw. Meteen nadat de vrouw de diefstal had geconstateerd ging ze naar de bank om de passen te blokkeren. Hier bleek dat er al tientallen euro's met de pas waren opgenomen.

Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anton (4-4-2009 om 13:06)
hoe kan het gebeuren dat ze geld hebben gepint hebben de betrokkenen personen soms domweg hun pincode in het portemonee zitten of letten die personen niet goed op als ze iets gaan betalen met pin of net hebben gepint...
Dima (4-4-2009 om 03:33)
Portomonnee's kunnen tegenwoordig alleen veilig worden meegenomen door ze in de binnenzak van de jas te doen !! Ik vraag me af of er dan bij die gerolde portomonnees ook een pincode aanwezig was ,anders kun je toch geen geld pinnen als zakkenroller ?
Roos (3-4-2009 om 13:22)
Sinds een paar dagen hoor ik in mijn omg. de raarste verhalen. Ze hangen een zielig verhaaltje op en vragen mensen om geld. Hun auto is kapot, hebben geen benzine meer, vrouw staat op het punt te bevallen.etc.Zoeken de "zwakkeren" op. proberen "juwelen" te stoppen in de zakken v. slachtoffers
Jan Adriaanse (3-4-2009 om 09:40)
Waarom heeft deze dame haar pincode bij de pasjes gehouden? waarom de portemonnee niet in een afsluitbare jaszak gedaan of indien mogelijk in een binnenzak dan is de kans op stelen een stuk kleiner. Mijn vrouw heeft nooit de portemonnee in haar handtas.
Piet (3-4-2009 om 08:37)
Ik vraag me toch iets af: hoe kun je nou met de pinpas van een ander geld opnemen? je moet daarbij toch ook de pincode hebben?Heb je die niet dan houdt het volgens mij gewoon op. Kan iemand mij dat uitleggen?
Cookie-instellingen beheren