Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel automobilisten onder invloed

Toegevoegd: 04-04-2009, 10.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft meerdere rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die onder invloed reden.


Een 52-jarige vrouw uit de gemeente Kapelle reed rond 20.00 uur tegen een geparkeerd staande auto aan op een parkeerplaats aan de Chezeeweg in Wemeldinge. De politie werd gebeld en een controle door surveillerende agenten volgde. Ze bleek bijna vier keer te veel te hebben gedronken.

Het rijbewijs van de vrouw is door de agenten ingenomen. Dit wordt opgestuurd naar de officier van justitie die hierop een beslissing zal nemen of de vrouw het bewijs nog terug krijgt. De vrouw verklaarde dat niet haar drankgebruik, maar de laagstaande zon de oorzaak was van haar aanrijding.

In Terneuzen werd gisteravond rond 22.30 uur op de N61 een 63-jarige vrouw uit Breskens betrapt op het rijden onder invloed. Agenten lieten de vrouw een blaastest doen en hieruit bleek dat zij ongeveer zes keer te veel had gedronken. Het rijbewijs van de vrouw werd ter plekke. De vrouw verklaarde vier glaasjes port te hebben gedronken.

Op de Guido Gezellestraat in Terneuzen zagen surveillerende agenten vannacht rond 01.00 uur een personenauto rijden die de rotonde nogal 'kort' nam. De vrouw in de auto reed over de verhoogde trottoirband heen en slingerde tijdens het rijden. De agenten lieten de auto hierop stoppen. De bestuurster, een 39-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat zij ruim drie keer teveel had gedronken. Ook deze vrouw moest haar rijbewijs inleveren.

Op de Nieuwe Haven in Zierikzee werd vannacht een beginnend bestuurder betrapt die maar liefst zeven keer te veel had gedronken. De 19-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland reed rond 04.10 uur over voornoemde straat. Hij verklaarde dat hij 15 glazen en blikjes bier had gedronken. Ook had hij nog wat sterke drank genuttigd. Kennelijk achtte hij zichzelf nog wel in staat een auto te besturen...


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Antje (4-4-2009 om 23:18)
Wie niet horen wil moet maar voelen! iedereen met drank op het rijbewijs afpakken. En na meerdere malen levenslang afpakken. Slachtoffer ben je ook levenslang. Alcohol en verkeer gaat niet samen. Zelfs niet met mate....
Hennie (4-4-2009 om 21:21)
Zwaarder straffen? In Nederland? Hoe heeft u de wereld op? In Noorwegen waren die potentiele moordenaars levenslang het rijbewijs kwijt en hier? Roes uitslapen en verder rijden!
Boris (4-4-2009 om 19:15)
Laat dat alcoholslot maar vlug verschijnen en niet alleen op nieuwe auto's maar ook op auto's die tweede hands worden verkocht .
Niet anti drank (4-4-2009 om 18:50)
Ik drink graag een drankje, en inderdaad het moet niet kunnen. Maar wat te denken mensen met drugs, ja dat ruik je niet en zie je niet, maar deze mensen moeten zeker uit de auto blijven. maar er gebeurt nog meer achter stuur?
M. (4-4-2009 om 17:37)
Beste mensen, Het eerste voorval wat genoemd is, dat in de gemeente Kapelle, was ik zelf bij betrokken. Het was namelijk mijn eigen auto waar ze tegenaan is gereden. Een ongeluk kan iedereen gebeuren, maar je moet gewoon niet drinken als je moet rijden!!! Zo maak je meer kapot dan je lief is
Ricky (4-4-2009 om 16:22)
Regelmatig lees je dat een rijbewijs ingenomen wordt, maar wie controleerd het als ze zonder rijbewijs in de auto stappen. Voor mij mogen ze de auto in beslag nemen en als een postpakketje terug bezorgen. Walgelijk al dat gezuip.
Cookie-instellingen beheren