Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Veel automobilisten onder invloed

Toegevoegd: 04-04-2009, 10.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft meerdere rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die onder invloed reden.


Een 52-jarige vrouw uit de gemeente Kapelle reed rond 20.00 uur tegen een geparkeerd staande auto aan op een parkeerplaats aan de Chezeeweg in Wemeldinge. De politie werd gebeld en een controle door surveillerende agenten volgde. Ze bleek bijna vier keer te veel te hebben gedronken.

Het rijbewijs van de vrouw is door de agenten ingenomen. Dit wordt opgestuurd naar de officier van justitie die hierop een beslissing zal nemen of de vrouw het bewijs nog terug krijgt. De vrouw verklaarde dat niet haar drankgebruik, maar de laagstaande zon de oorzaak was van haar aanrijding.

In Terneuzen werd gisteravond rond 22.30 uur op de N61 een 63-jarige vrouw uit Breskens betrapt op het rijden onder invloed. Agenten lieten de vrouw een blaastest doen en hieruit bleek dat zij ongeveer zes keer te veel had gedronken. Het rijbewijs van de vrouw werd ter plekke. De vrouw verklaarde vier glaasjes port te hebben gedronken.

Op de Guido Gezellestraat in Terneuzen zagen surveillerende agenten vannacht rond 01.00 uur een personenauto rijden die de rotonde nogal 'kort' nam. De vrouw in de auto reed over de verhoogde trottoirband heen en slingerde tijdens het rijden. De agenten lieten de auto hierop stoppen. De bestuurster, een 39-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat zij ruim drie keer teveel had gedronken. Ook deze vrouw moest haar rijbewijs inleveren.

Op de Nieuwe Haven in Zierikzee werd vannacht een beginnend bestuurder betrapt die maar liefst zeven keer te veel had gedronken. De 19-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland reed rond 04.10 uur over voornoemde straat. Hij verklaarde dat hij 15 glazen en blikjes bier had gedronken. Ook had hij nog wat sterke drank genuttigd. Kennelijk achtte hij zichzelf nog wel in staat een auto te besturen...


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Romeo (5-4-2009 om 17:29)
Er is maar 1 remedie voor.Rijbewijs innemen en nooooooooooiiiit meer terug geven .Levensgevaarlijk die gasten met zoveel drank op.Alcohol en verkeer NEEN.
Martin (5-4-2009 om 12:45)
Jeetje, was het ladies night die nacht? Bijna alleen maar vrouwen met drank achter het stuur. Desalniettemin een goede zaak, en nu harde straffen!!!
Marije (5-4-2009 om 12:27)
En dan nog eens zeggen"de jeugd van tegenwoordig"
Boedsr (5-4-2009 om 11:29)
Ze moeten geen acohol toestaan net als drugs op dit alles een voledig verbod
Bep (5-4-2009 om 10:02)
Rijden onder invloed doe je bewust . dat houd in dat je bewust met het leven van mens en dier Russisch Roulette speelt . mensen die dit soort keuzes maken krijgen wat mij betreft nooit meer hun rijbewijs terug
Bram (5-4-2009 om 00:33)
Enige ruimte bieden in het gebruik van alcohol in het verkeer, zet mensen op het verkeerde been. Nu is 0,5 promil toegestaan maar beter zou zijn helemaal 0. Dan weet je in ieder geval dat als je ook maar iets van alcohol nuttigt, al was het maar een rumboon, dat je fout zit. Direkt en duidelijk.
Cookie-instellingen beheren