Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Noordland schiet bootjes te hulp

Toegevoegd: 05-04-2009, 23.39 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Het KNRM-station Noordland is zaterdag- en zondagmiddag ingezet voor bootjes die in de problemen waren gekomen.
 
Zaterdagmiddag sloegen de opvarenden van het acht meter lange motorjacht 'Brazil' rond 14.15 uur alarm toen er problemen ontstonden met de zogeheten keerkoppeling. De schipper van het bootje, met daarop in totaal drie opvarenden, moest daarom zijn bootje voor anker leggen.


De reddingboot Harder had weinig moeite om het jacht te vinden. Het bootje werd veilig teruggebracht naar zijn ligplaats in de haven.Zondagmiddag even na twaalf uur, werd de reddingboot Koopmansdank opgeroepen een vaartuig met motorproblemen. Ook dit keer was een acht meter lang bootje met drie opvarenden in de problemen gekomen.
 
De 'Offschore 2' kamte met schroefproblemen in het vaargebied Schouwenbank, zo'n 20 mijl vanaf de Roompotsluis. De KNRM-boot trotseerde de dichte mist en vond het bootje nabij het Schouwendiep; een andere plaats dus dan was opgegeven.
 
Het bootje werd vervolgens naar de Roompotsluis gebracht. Daar bleek dat een schroefblad was afgebroken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren