Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Groene golf voor ambulances

Toegevoegd: 07-04-2009, 09.17 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Voor de zomer zullen de acht Zeeuws-Vlaamse ambulances van ZorgSaam worden uitgerust met systemen waarmee verkeerslichten in de rijrichting van de ambulance automatisch op groen springen.


Toenemende verkeersdruk, opstoppingen, stoplichten en steeds drukker wordende stadscentra zijn volgens ZorgSaam factoren waardoor hulpdiensten steeds vaker moeite hebben om de vastgestelde aanrijtijden te halen. Bij een medische noodsituatie zijn de eerste minuten echter vaak bepalend voor de afloop. Bovendien zorgen drukke verkeerssituaties voor onveilige werkomstandigheden.


 
Redenen genoeg om de ambulances te voorzien van een zogeheten KAR: een Korte Afstand Radio op basis van GPS. Met dit systeem, waar ook bussen gebruik van maken, ontstaat een groene golf. Dit levert in noodgevallen extra tijdswinst en veiligere situaties op. Halverwege deze maand worden de eerste vier ambulances van het systeem voorzien. Voor de zomer zullen de overige vier wagens volgen.
 
Het systeem is aangeschaft met een flinke subsidie van de Provincie Zeeland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
S B R (8-4-2009 om 15:06)
Goed systeem!
Zuster (7-4-2009 om 11:35)
Dit zou de overheid standaard door heel Nederland moeten doen bij alle voertuigen die betrokken zijn bij de hulpdiensten. Maar ja, er gaat meer geld naar de dieren dan naar de mensen:( Wat dat betreft wordt het hoog tijd dat de ogen daart eens voor worden geopend in politiek Den Haag!
Frans 1 (7-4-2009 om 09:59)
Als oud-ambulanceverpleger vind ik dat een prima besluit.
Cookie-instellingen beheren