Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 168 km

Vierendertig boetes bij bromfietscontroles

Toegevoegd: 08-04-2009, 14.53 uur
Door: Laurens Jobse

KAPELLE - Vanmorgen zijn er tussen 07.00 uur en 09.00 uur negentig brom- of snorfietsen gecontroleerd op het Spoorpad en de Noordweg in Kapelle .


In totaal werden er 34 boetes uitgeschreven. Vijf mensen beschikten niet over spiegels op hun bromfiets. Bij vier mensen was hun kentekenplaat niet goed zichtbaar en er was één bromfiets met onvoldoende bandenprofiel. Daarnaast waren er ook nog twee bromfietsen die niet beschikten over deugende verlichting.

Negen bestuurder konden hun kentekenpapieren niet tonen en ontvingen daar een boete voor. Ook waren er acht bestuurders die een snelheidsovertreding maakten, ook zij gingen op de bon. Vier bestuurders zonder helm en één bestuurder die geen gebruik maakte van het verplichte brom/-fietspad kregen ook een boete.

Buitenom de scooters en brommers werden er ook nog drie automobilisten bekeurd, zij kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel, het maken van een snelheidsovertreding en het overschrijden van een doorgetrokken streep.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Matthijs en Zoop (12-4-2009 om 23:27)
HANDHAVING v/d RECHTSORDE: zorgen dat de wet nageleefd wordt, dus ook de Wegenverkeerswet... Verkeerszaken vallen wel degelijk onder de hoofdtaak van de politie. Dat is met het huidige verkeersaanbod en verkeersgedrag zeker een groot deel van hun werk.
@Matthijs en Zoop: (12-4-2009 om 23:24)
De politie heeft tot taak in ondergeschiktheid aan het bevoegde gezag en in overeenstemming met de geldende rechtsregels te zorgen voor de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde en het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven. (art.2 politiewet)
Zoop (10-4-2009 om 10:46)
Matthijs heeft gelijk, verkeersregelen is niet een hoodtaak voor de politie, laat ze eerst bv de belastingontduik criminelen maar eens oppakken. is het echt waar ? van die spiegels ?
Matthijs (9-4-2009 om 22:10)
Moeten ze vaker doen, maar dan alleen NADAT ze klaar zijn met hun hoofdtaak. Vroeger moest je ook eerst je bordje leeg eten voordat je een toetje kreeg en dat gaat hier ook op. eerst boeven vangen en daarna, als ze tijd over hebben, mogen ze kijken om een "extra zakcentje" te verdienen.
B. (9-4-2009 om 16:05)
Goed werk ja, gewoon zorgen dat alles in orde is! Dat is een punt Wesley!!! Ik weet er ook niet van dat spiegels verplicht zijn!!! Rijden er erg veel zonder.Dat is dan een tweifelpunt misschien weet iemand het antwoord???
Anoniem (9-4-2009 om 15:53)
Wesley, als je een bromfiets heb van na 31-12-2006 dan moeten er verplicht spiegels opzitten ( je mag ze er dan dus niet afhalen ) als je dus een oudere bromfiets hebt hoeft dit niet. Al is het nog wel veiliger natuurlijk
Cookie-instellingen beheren