Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 25 km

Zevenentwintig boetes bij controle Schoondijke

Toegevoegd: 10-04-2009, 10.59 uur
Door: Laurens Jobse
SCHOONDIJKE - Bij controles op het Dorpsplein in Schoondijke zijn gisteren tussen 14.00 en 22.00 uur 27 boetes uitgedeeld voor verschillende overtredingen.


Tussen 14.00 en 18.00 uur werden bromfietsers en automobilisten gecontroleerd. Vijf bromfietsers kregen een boete voor een te hoge snelheid. Twee scooters beschikten niet over spiegels, en twee hadden te gladden banden. Ook was er nog een bromfiets waarvan de kilometerteller niet functioneerde. Alle bestuurders kregen een bon.

Twee automobilisten gingen op de bon wegens het overschrijden van de maximale snelheid. Ook werden er bonnen uitgedeeld aan twee automobilisten die niet handsfree belden. Verder kreeg er nog één bestuurder een boete voor het niet dragen van de autogordel.

Na deze controle is er tot 22.00 uur een algemene controle gehouden. Daarbij werden ook nog een vijftal boetes uitgedeeld. Vijf boetes kwamen op naam van bestuurders die de snelheidslimiet overschreden. Daarnaast kregen er twee personen een boete voor het niet kunnen tonen van de ID-kaart en één persoon voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een persoon had een onjuist bevestigde hulpkoppeling en werd daar ook voor bekeurd. Ook is er van twee personen een zakje met enkele grammen hennep in beslag genomen. Ook hun konden met een bekeuring naar huis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (13-4-2009 om 12:23)
Hennep ? is dat ook al strafbaar. rofl.
Frans (12-4-2009 om 18:24)
Waarom is die hennep in beslag genomen? Tot 5 gram is helemaal niet strafbaar.
Eilandbewoner (12-4-2009 om 11:36)
Als de politie geen bekeuringen schreef moest je nog meer belasting betalen.
Nickey (12-4-2009 om 11:35)
Wat een stomme raktie's.Als men zich gewoon aan de regels houd dan stopt de controle's vanzelf.Ga zo door politie.Doen ze eindelijk eens wat nuttigs van mijn belasting geld.
Mevr. Witte (11-4-2009 om 12:22)
Goede actie van de politie, iedereen heeft zich aan de regels te houden dus ook (brom)fietsers. Criminaliteit begint altijd klein.
P.O.Litie (10-4-2009 om 23:17)
Wat is er nu mis met die controle. Het zijn toch gewoon allemaal terechte boetes? Of heb je bijvoorbeeld liever eerst die scooter met gladde banden onder je auto? Of die beller achterop je auto? Of die snelle rijder die een kind ondersteboven rijdt?
Cookie-instellingen beheren